Informacijski centar Europe Direct Osijek

Održana virtualna radionica “EU projekti u mojoj lokalnoj zajednici”

Cilj ove aktivnosti je doprinijeti boljoj informiranost i interesu mladih za teme povezane s EU-om

Učenice i učenici šest srednjih škola s područja Osječko-baranjske županije uz svoje su nastavnice i nastavnike – mentore sudjelovali u online radionici na temu EU projekata koja je održana 23. travnja 2021.

Srednje škole koje su sudjelovale u virtualnoj radionicu su:

  • Druga srednja škola Beli Manastir
  • Elektrotehnička i prometna škola Osijek
  • Isusovačka klasična gimnazija s pravom javnosti u Osijeku
  • Medicinska škola Osijek
  • Srednja škola Donji Miholjac
  • Ugostiteljsko-turistička škola Osijek

U pripremnoj fazi koja je prethodila samoj virtualnoj radionici, učenice i učenici su uz svoje nastavnike – mentore u svom okruženju istražili projekte financirane sredstvima EU-a te po vlastitom izboru izdvojili po dva projekta o kojima su se detaljnije informirali i koje su predstavili na online radionici. Od EU projekata koje provode različite organizacije i institucije izdvojili su projekte s područja Osijeka, Belog Manastira i Donjeg Miholjca.

O pojedinim EU projektima koje provodi Osječko-baranjska županija govorili su gosti virtualne radionice – predstavnici Osječko-baranjske županije.

Cilj ove aktivnosti je doprinijeti boljoj informiranost i interesu mladih za teme povezane s EU-om, s naglaskom na projekte koji se financiraju sredstvima EU-a i njihov doprinos daljnjem razvoju kao i kvaliteti života u lokanim sredinama.

Virtualnu radionicu organizirao je Informacijski centar Europe Direct Osijek koji djeluje pri Javnoj ustanovi Županijskoj razvojnoj agenciji Osječko-baranjske županije.

Ova informacija je objavljena u okviru projekta Informacijski centar Europe Direct Osijek.

Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije nositelj je projekta Informacijski centar Europe Direct Osijek kojeg sufinancira Europska unija.

Za sadržaj objave je odgovoran isključivo Europe Direct Osijek i ne odražava službene stavove Europske unije i Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj

Informacijski centar Europe Direct Osijek
Ulica Stjepana Radića 4, Osijek
www.edicosijek.eu
edic-osijek@obz.hr
031/ 221 839
Facebook

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari