a

Snjegović Vinko dočekuje goste na Adventu u Vinkovcima

Vinkovci, 8.12.2023. – “Dobrodošli u Vinkovce, najstariji europski grad, dom Ledene bajke koja ostavlja bez daha” – pozdravljao je danas znatiželjne posjetitelje odjeven u svoje tradicionalno šokačko ruho snjegović Vinko. Okružen oduševljenim dječacima i djevojčicama, spremno pozirajući pred brojnim objektivima, ovaj simpatični snjegović se vrlo brzo prometnuo u glavnu atrakciju adventske priče grada na Bosutu.

A prošlogodišnji najljepši hrvatski advent večeras je zablistao punim sjajem, 40-metarsko klizalište smješteno na posebnoj lokaciji uz novu velebnu gradsku knjižnicu, u produžetku pješačke zone koja je i sama zasvijetlila tisućama lampica, oduševilo je velike i male posjetitelje
Blještavilo lampica, zabava i sjajna atmosfera, ono su što će prvo privući posjetitelje u neko mjesto u ovo blagdansko vrijeme. Sve to nudi i grad koji ovdje u kontinuitetu živi preko 8.000 godina, ali uz onu jednu bitnu razliku koja se ne može osmisliti i urediti. Jer vinkovački advent nisu samo lampice, klizalište i lepinjice, Advent u Vinkovcima je i onaj poseban osjećaj stare Slavonije, tople, pobožne i tradicionalne, dobroćudne u svoj svojoj ljepoti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari