
Subotnje jutro u Osijeku nikad nije zvučalo i mirisalo bolje
Posljednjih godina Osijek doživljava pravi procvat ugostiteljske ponude. Restorani, barovi i kafići niču na svakom koraku, a gastronomija se razvija brže nego ikad. Ipak, unatoč bogatoj ponudi, nedostajao je jedan važan sadržaj – događaj osmišljen za širu publiku, za one koji žele subotom prijepodne pronaći mjesto za opuštanje, druženje i uživanje, bez žurbe i formalnosti.
“Inspiraciju smo pronašli u svjetskim metropolama, gdje su tržnice mnogo više od mjesta za kupovinu svježih namirnica. One su živo tkivo grada, njegovo srce i ritam. Tamo se miješaju mirisi, boje i okusi, a ljudi – bilo da su lokalci, turisti ili tek prolaznici pronalaze razlog za kratki predah i zajednički doživljaj. Dovoljno je spomenuti kultnu tržnicu La Boqueria u Barceloni, gdje se lokalci i turisti susreću uz tapas i čašu cava pjenušca, ili Borough Market u Londonu, koji je postao nezaobilazna gastro destinacija s ponudom hrane iz cijelog svijeta. Sličan duh ima i tržnica u Istanbulu, gdje se kroz šaroliku ponudu street fooda spajaju tradicija i suvremenost, a okupljanja uz hranu i glazbu dio su svakodnevnog života. Upravo takvu atmosferu želimo prenijeti u Osijek”, kažu organizatori In da Bruncha.
Na tom tragu rodila se ideja In da Bruncha, događaja koji će u subotu, 23. kolovoza, od 8 do 14 sati, pretvoriti Park Svetišta Srca Isusova (između stare benze i tržnice) u novo mjesto susreta i dobrih vibracija.
Za hranu brine Bocconcino
Za hranu će se pobrinuti Bocconcino Pizza Bar, koji će posjetiteljima donositi svježe pizze, focaccie i scrocchiarelle pripremane uživo, pred publikom. Strast, kvaliteta i talijanska tradicija spojena s lokalnim sastojcima jamče iskustvo koje nadilazi “običan zalogaj”.
Da nitko ne ostane žedan, pobrinut će se Barcelona pub sa svojom ponudom pjenušaca, koktela, rakijica i drugih osvježavajućih pića koja savršeno prate ljetni dan. Za glazbenu kulisu i dobro raspoloženje odgovoran je DJ Umbo, glavni kuhar dobre atmosfere i opuštenih vibracija, čiji setovi ne puštaju ni povrće da miruje – rajčice, lubenice i kupus znaju kad je vrijeme za ritam.
Duh svjetskih tržnica stiže u Osijek
“Cilj nam je stvoriti upravo ono što subotom Osijeku nedostaje, trenutak kada se tržnica ne posjećuje samo zbog kupovine, nego i zbog doživljaja.
To je prilika da se s prijateljima i obitelji okupite oko stola, da se opustite na sofama, zaplešete uz ritam ili jednostavno uživate u ambijentu koji povezuje lokalno i urbano”, dodaju organizatori.
Jer tržnice nisu samo hrana, one su priča o zajednici, o navikama i o načinu življenja. A In da Brunch donosi duh svjetskih tržnica ravno u srce Osijeka.


