Premda su sve radionice besplatne, zainteresirani se trebaju unaprijed registrirati kako bi osigurali svoja mjesta
Osim ranije najavljenih Masterclass radionica koje će se održati tijekom desetog izdanja WineOS-a, udruga Graševina Croatica, partner udruge Dekanter u organizaciji sajma, objavila je program besplatnih Wine & Dine radionica za posjetitelje sajma.
Tijekom dva sajamska dana zainteresirani će moći posjetiti ukupno osam radionica sljubljivanja vina i hrane. Uz to, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH), također suorganizator desetog WineOS-a, uključila se u program stručnih predavanja i radionica za publiku te će održati dva zanimljiva predavanja uz praktični dio.
Prvoga dana WineOS-a by Graševina Croatica, zainteresirani će u sklopu Wine & Dine programa moći provjeriti kako se vina Slavonije i Podunavlja sljubljuju sa sushijem, što najbolje ide uz šarana u rašljama, kako složiti neodoljivu platu suhomesnatih proizvoda i koja vina odabrati uz ukusne zalogaje te kako odabrati pravu kombinaciju vina uz sir i med. HAPIH će istoga dana održati stručnu radionicu o proizvodnji vrhunskih vina te nazočnima pojasniti kako se provodi senzorno ocjenjivanje.
U subotu, 11. siječnja program će ponovno biti bogat, zanimljiv i – iznimno ukusan. Dan započinje uz sljubljivanje vina Slavonije i Podunavlja s pršutom i kulenom, a nastavlja se traženjem najboljih kombinacija uz hamburgere, čvarke i, na kraju dana, slastice. I u subotu će HAPIH educirati posjetitelje, a tema će biti – pjenušci. Zainteresirani će imati prigodu kroz teoretski dio naučiti kako nastaju mjehurići u vinima te ujedno i kušati pjenušce proizvedene različitim tehnologijama.
Prve radionice u sklopu Wine & Dine programa oba dana na rasporedu su od 15 sati. Drugi je termin u danu u 16 sati, a program sljubljivanja vina i hrane nastavlja se od 18 sati. Posljednja radionica oba dana na rasporedu je u 19 sati i 30 minuta. HAPIH-ova predavanja oba dana počinju u 17 sati.
Premda su sve radionice besplatne, zainteresirani se trebaju unaprijed registrirati kako bi osigurali svoja mjesta. Želite li isprobati najbolje kombinacije hrane i vina, a ujedno i naučiti nešto novo, nužno je na vrijeme se prijaviti putem internetske stranice Graševine Croatice.
Jubilarno deseto izdanje sajma WineOS by Graševina Croatica održat će se 10. i 11. siječnja u prostoru Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije. Sajam će oba dana za posjetitelje biti otvoren od 15 do 21 sat, a dnevna ulaznica moći će se kupiti na ulazu na sajam po cijeni od 30 eura. Više informacija možete pronaći na službenoj stranici WineOS-a.
Raspored je sljedeći:
Petak
- 14 sati, 70 eura – Rizlinzi Mosela – utjecaj terroira na najveću bijelu sortu, Tomo Jakopović, Ivo Kozarčanin
- 15,45 sati, 30 eura – Hercegovačke vinske kraljice i princ, Tomo Jakopović, Ivo Kozarčanin
- 17,30 sati, 30 eura – Enjingi Venje bijelo – 5 vina u jednom, Tomo Jakopović, Ivo Kozarčanin
Subota
- 14,00 sati, 70 eura – Šampanjci: Napoleon je rekao kako se šampanjac nakon pobjede zasluži, a nakon poraza treba, Tomo Jakopović, Ivo Kozarčanin
- 15,45 sati, 30 eura – Korta Katarina – veliki plavci s Pelješca, Tomo Jakopović, Ivo Kozarčani
- 17,30 sati, 70 eura – Tokajac – kralj vina i vino kraljeva, Tomo Jakopović, Ivo Kozarčanin