kolone na a3

Prevrnuo se kamion na autocesti kod Županje: “Vozača su izvukli kroz šajbu”

PU vukovarsko-srijemska

Na teren su izašli vatrogasci, izvadili su akomulator iz kamiona jer su se bojali da se sve ne zapali

Kamion, koji je vozio vozač iz Srbije, jutros se oko 9 sati prevrnuo na autocesti A3 između čvorova Županja i Spačva.

Kako su za Danas.hr potvrdili iz Javne vatrogasne postrojbe Županja, iz kamiona je curilo gorivo te je postojala opasnost od zapaljenja.

“Poziv smo zaprimili u 9.02 sati. Vozač je u nesreći izgubio nadzor nad kamionom te je iz sjeverne trake prešao u južnu traku i prevrnuo se na bok. Kamion je prepriječio cestu. Na sreću, nitko nije ozlijeđen”, rekao je Matej Pavelić, dežurni vatrogasac u JVP Županja koji je bio na intervenciji.

Na mjesto nesreće stigla su četiri vatrogasca s jednim vatrogasnim vozilom. S obzirom na to da je postojala opasnost da se zapali gorivo, odnosno dizel koji je curio, odmah su polili sve gustu pjenom koja sprječava kontakt goriva sa zrakom te su iz vozila izvadili akumulator kako bi spriječili mogućnost zapaljenja.

“Stigla je i Hitna pomoć, razbili su staklo kako bi ga izvukli iz kabine. Bio je pri svijesti i doslovno nije imao ni ogrebotinu”, rekao nam je Pavelić. Kaže, u jednom je trenutku pitao kolegu gdje je vozač, a ovaj mu je odgovorio: ‘Stojim kraj tebe.’

“Hvala Bogu da je tako, da je čovjek dobro”, rekao je Pavelić i dodao da se zbog nesreće stvara gužva u prometu.

PU vukovarsko-srijemska

HAK izvještava da je zbog nesreće zabranjen promet za sva vozila na autocesti A3 između čvora Županja i čvora Spačva (278+400 km) u smjeru Lipovca.

“Promet se preusmjerava na čvor Županja (A3) – DC55 – DC214 – ŽC4230 – ŽC4299 – čvor Spačva (A3). Kolona je duga oko jednog kilometra”, navode iz HAK-a.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest