Prijavom na natječaj

Stvorite, snimite, fotografirajte: Postanite umjetnik Dunava 2024.

Borna Jakšić/PIXSELL

Osim što ćete svojim radom imati mogućnost reći što mislite o vrijednosti i važnosti svoje lokalne rijeke, ali i budućnosti svojeg okoliša, sudjelovat ćete u natječaju koji povezuje djecu i mlade iz cijelog područja dunavskog sliva

Ako volite prirodu i želite pokazati svoj umjetnički talent, prijavite se na natječaj Postani umjetnik Dunava 2024., međunarodni projekt koji godinama okuplja tisuće djece i mladih s područja dunavskog sliva, a kroz umjetnost slavi rijeke i podiže svijest o važnosti očuvanja okoliša.

Tko može sudjelovati?

Svi juniori od šest do 11 godina i tinejdžeri od 12 do 18 godina iz škola, nevladinih organizacija, dječjih vrtića ili udruga mogu prijaviti svoje radove. Prijave mogu biti individualne, grupne ili razredne.

Prijavite svoj rad u jednoj od tri umjetničke kategorije

Bilo da volite stvarati rukama, snimati video uratke ili fotografirati – svoj rad možete prijaviti u jednoj od ove tri kategorije. Bitno je da rad povežete s obližnjom rijekom, jezerom ili nekom drugom vodenom površinom i stvorite ga od materijala pronađenih u prirodi. Vodite se temom ovogodišnjeg natječaja: Održi Dunav plavim.

U kategoriji umjetničko djelo očekuju se skulpture, kolaži, modni predmeti ili nakit – pronađite svoj umjetnički izričaj. Napomenut ćemo kako crteže i slike ne prihvaćaju, iako vjeruju da ste i tu pravi umjetnici.

Ukoliko više volite snimati video uratke, pošaljite im jedan takav u trajanju do jedne minute, snimljen kamerom ili pametnim telefonom. Nema granica što se tiče sadržaja – od pjesama i izvedbi, do priča o rijeci, samo pazite da ne bude u potpunosti animiran. Ako mislite da će baš vaš rad pobijediti u kategoriji video na nacionalnoj razini, možete odmah uključiti titlove na engleskom jeziku za potrebe mogućeg sudjelovanja u međunarodnom dijelu sudjelovanja.

U kategoriji fotografija očekuje se da uhvatite poseban trenutak iz života Dunava ili svoje okolne rijeke. Bilo da je to zalazak sunca nad rijekom ili gradom, ljudi ili aktivnosti, život rijeke koji vas fascinira – nema ograničenja u kreativnosti. Jedino je ograničenje koje vam ovdje postavljaju minimalna veličina fotografije (1 MB) kako bi što bolje upoznali rijeku kroz vaše oči.

Zašto sudjelovati?

Osim što ćete svojim radom imati mogućnost reći što mislite o vrijednosti i važnosti svoje lokalne rijeke, ali i budućnosti svojeg okoliša, sudjelovat ćete u natječaju koji povezuje djecu i mlade iz cijelog područja dunavskog sliva. Najbolji radovi osvojit će nagrade na nacionalnoj razini, ali i priliku za sudjelovanjem ne samo u međunarodnom dijelu natjecanja gdje će se boriti za titulu Danube Art Master 2024., već i u posebnom online natjecanju na službenoj Facebook stranici Danube Art Master. Tamo fotografija ili video s najviše lajkova osvaja posebnu nagradu!

Kako se prijaviti?

Sve fotografije, videozapise i skenirane materijale pošaljite Udruzi Zeleni Osijek na mail: danubeartmaster@zeleni-osijek.hr do 8. studenoga.

Više informacija i pravila natječaja pronađite na web i Facebook stranici Udruge Zeleni Osijek, nacionalnog organizatora i koordinatora projekta Danube Art Master za Hrvatsku.

Natječaj Postani umjetnik Dunava međunarodno je natjecanje koje zajednički organiziraju Global Water Partnership Central and Eastern Europe (GWP CEE) i Međunarodna komisija za zaštitu rijeke Dunav (ICPDR), uz ovogodišnju financijsku podršku Erste Group.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest