9. Filmska RUNDA: Okrugli stol ”Osijek kao filmski grad”

PR
Pet
25
25. listopada
12:00
Osijek
Ulica kneza Trpimira 2/A
Osijek

Jedinstvena je to prilika za upoznavanje s bogatstvom i potencijalom raznolikog filmskog izražaja u našemu gradu

Loading Događaji

Pozivaju se svi zainteresirani na okrugli stol pod nazivom ”Osijek kao filmski grad” koji će se održati u petak, 25. listopada u podne u Kulturnom centru Osijek kao dio programa 9. revije hrvatskog kratkometražnog filma Filmska RUNDA.

Porast profesionalnih, studentskih i nezavisnih filmskih produkcija u Osijeku posljednjih godina potaknuo je organizatore događanja na raspravu o ključnim pitanjima vezanim uz razvoj filmske industrije u našemu gradu. Okrugli stol okupit će predstavnike filmske struke, Grada Osijeka i publike sa ciljem dolaska do konstruktivnih smjernica i prijedloga o strateškom uključivanju dugoročne filmske edukacije te poticanju filmske proizvodnje na području Grada Osijeka. 

Na okruglom će stolu sudjelovati Ivan Kristijan Majić, ravnatelj Kulturnog centra u Osijeku, Tanja Ladović Blažević, rukovoditeljica Odjela za poticanje ulaganja u audiovizualnu proizvodnju HAVC, Sanja Zanki Pejić, voditeljica revijskih i obrazovnih programa Hrvatskoga filmskog saveza, Tomislav Šoban, filmski autor i edukator, Branko Hrpka, predsjednik videokluba Mursa te Branko Schmidt, redatelj.

S jedne strane, zanimaju ih iskustva filmskih djelatnika: kako profesionalci organiziraju i odlučuju hoće li snimati u Osijeku? Jesu li međusobno i logistički umreženi i kakva su im iskustva s terena? S druge strane, na koji način Grad može pomoći lokalnim, ali i gostujućim produkcijama i pojedincima u planiranju i organizaciji snimanja? Dodatno, zanima ih može li kontinuitet izvaninstitucionalne filmske edukacije kojega Filmska RUNDA provodi već devet godina, u budućnosti osigurati daljnji rast ili je potrebno postaviti temelje za nove tehničko-prostorne kapacitete sa ciljem razvoja filmskog stvaralaštva i budućih filmskih djelatnika i autora u Osijeku? Kakvo bi dugoročno planiranje i koji oblik suradnje između profesionalaca i institucija rezultirao još kvalitetnijim uvjetima za filmsku edukaciju i poticanje filmske proizvodnje? 

Kasnije istoga dana pridružite se i prvoj projekciji ovogodišnje RUNDE naziva ”Osječka RUNDA” na kojoj će se u petak u 17,30 sati u maloj dvorani kina Urania prikazati niz produkcijski vrlo šarenolikih uradaka realiziranih unazad nekoliko godina u Osijeku: insert iz serijala ”DGO” Hrvoja Petrovića, djelić nezavisnog dugometražnog igranog filma ”Frka” Mihaela Svebora Jelića, dio pilota za seriju ”Tetak” Dušana Mamule s autorskim potpisom Domagoja Mrkonjića te višestruko nagrađivani studentski film ”Niska trava” Davida Gaše.

Jedinstvena je to prilika za upoznavanje s bogatstvom i potencijalom raznolikog filmskog izražaja u našemu gradu. Svoj dolazak potvrdite na press.filmskarunda@gmail.com, a više informacija o ovogodišnjem programu revije pronađite na poveznici.

Povezani sadržaj

Kino Urania: Predstava “Šta me OPET snađe“

9. prosinca, 19:00 - 10. prosinca, 19:00
Osijek

9. Filmska RUNDA: Osijek kao Filmski grad

25. listopada - 26. listopada - cijeli dan
Osijek

Kino Urania: Koncert Igor Lumpert & Innertextures

događaj je prošao
6. listopada, 21:00
Osijek
Preporučeno