drama

U infarktnoj završnici Osijek se spasio sramote u Velikoj

Borna Jakšić/Pixsell

Osijek je bio apsolutno dominantan, ali je do pobjede došao tek u samoj završnici

Dvadeset i devet uputili su igrači Frederica Coppitellia u Velikoj protiv Slavonije Požega prema vratima Petkovića, ali je velika većina tih udaraca bila daleko od gola dok je one koji su išli u vrata ukrotio danas sjajni domaći golman.

Osijek je od prve minute pritisnuo domaće na kultnom stadionu u Velikoj, ali nije tu bilo dovoljno siline u završnici. Slavonija je pak bila potpuno bezopasna i čekala je svojih pet minuta slave. U tom prvom dijelu gotovo da nismo vidjeli izraženu prigodu. Domaćini su odigrali odlično u bloku i sve udarce prema svojim vratima otklanjali su prije negoli je lopta uopće imala prigodu doći blizu njihovog golmana.

U drugom dijelu Osijek je krenuo s nekoliko izmjena pa su tako u igru ušli Dantas i Soldo kao najjače snage bijelo-plavih. Pritisnuo je Osijek domaće, ali se oni nisu dali dok je Petković bio maestalan. Doduše, treba priznati i kako su mu gostujući napadači olakšali posao udarcima u njegovom radijusu kretanja.

Šok za goste vidjeli smo u 62. minuti. Domaći su odigrali brzu kontru. Martinović je idealno uposlio Jankovića koji sam izlazi pred Čavlinu zabija za veliko slavlje zapadne tribine. Frederico Copitelli naredio je potpuni napad nakon toga, a prigode su se redale jedna za drugom. No, sve je to odlazilo preko gola iz nebrojeno puno prigoda.

Nervoza među gostima bila je sve veća, a Coppitelli je u jednom trenu od nemoći gotovo sjeo na teren. Srećom po njih, pojavio se Filip Živković koji na drugoj stativi jedan od brojnih udaraca iz kuta sprema u mrežu. Asistent je bio Omerović.

Već minutu kasnije Slavonija se potpuno raspala. Soldo je odigrao solo partiju i lijepo pogodio u malu mrežicu ovoga puta nemoćnog Petkovića. Spasio se Osijeku 84. i 85. minuti sramote u Velikoj.

Do kraja Slavonija jednostavno nije imala snage za poneki pokušaj pa je ostalo 1:2 za prolaz Osijeka u četvrtfinale Kupa. Vremena pak za odmor nema puno pa će primarni zadatak trenera Osijeka biti rekuperacija igrača za nedjeljni dvoboj protiv Dinama na Maksimiru.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest