Novi uspjeh

Marin Županović ponovno zlatni na pulskoj Verudi

PR

Podsjetimo, Marin je na paraatletskim natjecanjima u Hrvatskoj uglavnom osvajao zlato

Marin Županović obranio je naslov prvaka Hrvatske na pojedinačnom državnom prvenstvu u paraatletici.

U svojoj disciplini, bacanju koplja, još je jedanput konkurentima pokazao da je uvjerljivo najbolji, tako da je i četvrti puta osvojio ovaj trofej, i to u spojenim kategorijama F-53, F-54 i F-57. Natjecanje je održano na SRC Veruda u Puli, u organizaciji AK Spektar, a Županović je svakim novim hicem bio sve bolji i sigurniji te je sigurno kročio prema prvom mjestu.

“Zaista mogu biti zadovoljan, posebno jer je riječ o prvenstvu na samome kraju sezone, kada se kod mnogih zna dogoditi pad i zbog umora i ispražnjenosti. Došao sam u Pulu spreman i dao si jasnu zadaću – obraniti naslov i uspio sam u tome. U svakoj seriji išao sam sve bolje i dalje, da bih najbolji rezultat ostvario u petoj kada je koplje odletjelo na daljinu 22,34 metra. Imamo, dakle, još jedno zlato, pa će biti lijepo otići na zasluženi odmor što se natjecanja tiče“, rekao je Marin.

Podsjetimo, Marin je na paraatletskim natjecanjima u Hrvatskoj uglavnom osvajao zlato, među kojima se ističu Croatia Open 2023. u Puli, Zagreb Open 2023. te miting u Velikoj Gorici, na kojemu je dosegnuo daljinu u iznosu od 22,60 metara. Na jednom je od pak posljednjih mitinga u Vinkovcima čak četiri puta oborio državni rekord u bacanju koplja u svojoj kategoriji, dosegnuvši krajnjih 24,22 metra.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest