osmina finala kupa protiv slavonije

Nogometaši Osijeka danas nakon 16 godina opet igraju u Velikoj

Kohorta.net

Utakmica Slavonija Požega - NK Osijek počinje u 17 sati na stadionu u Velikoj

Nogometaši Osijeka i Slavonije Požega danas u Velikoj igraju susret osmine finala nacionalnog Kupa. Posljednji su put Bijelo-plavi igrali na stadionu SRC Velika prije više od 16 godina, odnosno na ljeto 2008. godine.

Nije to tada bila utakmica protiv nekadašnjeg prvoligaša iz Zlatne doline, momčadi Kamen Ingrada, nego prvenstveni dvoboj HNL-a s Croatijom Sesvete koji je završen bez pobjednika 1:1. Naime, Sesvećani tada nisu imali licencu za igranje na svom terenu pa su te sezone domaćini bili u Velikoj.

Danas će kao domaćini na tom stadionu igrati Požežani jer na svom terenu renoviraju travanjak i dio objekta uz njega pa su morali potražiti alternativnu lokaciju za domaćinstvo, a teren na kojem, inače, igra NK Papuk nekako je i zbog blizine i ispunjavanja svih kriterija bio logično i razumno rješenje.

Slavonija se natječe u Trećoj HNL Istok i trenutno nakon devet odigranih kola zauzima četvrto mjesto s učinkom od 4 pobjede, 2 remija i 3 poraza te 14 osvojenih bodova, dva manje od vodećeg dvojca kojega čine Belišće i Borac iz Kneževih Vinograda.

Bespotrebno je naglašavati da je Osijek uoči ovoga dvoboja u takvoj ulozi favorita da se podrazumijeva imperativ prolaska u četvrtfinale. Utakmica je na rasporedu u utorak, 22. listopada, s početkom u 17 sati, a izravan TV prijenos za one koji ne mogu do Velike bit će na programu MaxSport 1.

“Kup je natjecanje koje nam puno znači. „Gladni“ smo nove pobjede i naravno da želimo ići dalje. Trebamo nastaviti dobar trend i odigrati kvalitetnu utakmicu. Bit će to ozbiljna zadaća za nas, naravno da ćemo promijeniti neke igrače, ali ne previše, iako imamo puno ozlijeđenih. Mislim da ću uvesti neke igrače koje nismo imali na dispoziciji u Šibeniku, kao što je recimo Mikolčić koji je tamo bio na klupi, ali nije mogao nastupiti. Također, Cvijanović bi ovaj puta također mogao zaigrati. Ovo je trenutak za pojedince koji su do sada manje igrali da pokažu svoje kvalitete jer u ovom razdoblju, sve do utakmice s Rijekom, trebamo sve raspoložive igrače iz rostera”, izjavio je trener Osijeka Federico Coppitelli.

Susret Slavonija Požega – Osijek igra se danas na SRC-u Velika s početkom u 17 sati.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest