Novi uspjeh

Dječji zbor HPD-a Lipa osvojio zlato u svojoj kategoriji na Croatia Cantatu

PR

Njihov rad i predanost snažno su utjecali na njihov uspjeh, što su prepoznali i organizatori natjecanja

U subotu, 19. listopada u Čakovcu se održalo međunarodno natjecanje zborova pod nazivom Croatia Cantat. Ovo natjecanje, jedno od najvećih u Hrvatskoj, organizira Hrvatska udruga zborovođa u suradnji s vokalnim ansamblom Pučpuljke iz Čakovca.

Natjecanje okuplja brojne zborove iz različitih dijelova Hrvatske i inozemstva, pružajući priliku zborovima svih uzrasta i stilova da pokažu svoje umijeće. Ove godine sudjelovalo je čak 28 zborova s ukupno 33 natjecateljska nastupa raspoređena u četiri kategorije.

Dječji zbor HPD-a LIPA iz Osijeka natjecao se u D kategoriji koja obuhvaća mješovitu glazbu. Ovaj talentirani zbor osvojio je zlatnu plaketu, što predstavlja izniman uspjeh za mlade glazbenike. Njihov nastup oduševio je stručni žiri i publiku, a osvojena nagrada potvrđuje trud i predanost u radu. Natjecanje je zahtijevalo vrhunsku pripremljenost i posvećenost, a mali Lipaši istaknuli su se svojom izvanrednom izvedbom.

Osim uspjeha samoga zbora, posebna priznanja dobili su i pojedinci. Dirigentica zbora Marijana Matijević nagrađena je za iznimno vođenje i interpretaciju, dok je korepetitor zbora Lenardo Kristek također dobio posebno priznanje za svoj doprinos. Njihov rad i predanost snažno su utjecali na njihov uspjeh, što su prepoznali i organizatori natjecanja. Ova priznanja dodatno su naglasila značaj njihovog zajedničkog rada i uloge u razvoju mladih pjevača.

Nastupom na Croatia Cantatu, mali Lipaši ne samo da su predstavili svoj zbor, već su ponosno promovirali Osijek i Osječko-baranjsku županiju. Njihov uspjeh na ovom međunarodnom natjecanju još je jedan pokazatelj toga da Osijek ima bogatu glazbenu tradiciju i talentiranu mladež koja je spremna predstavljati svoj grad na najvišim razinama. Ovaj uspjeh bit će Lipašima zasigurno motivacija za daljnji rad i nove glazbene pobjede.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest