vikend izvješće prometne policije

Tijekom vikenda na prometnicama OBŽ 39 pijanih vozača, rekorder opet biciklist

PIXSELL

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u Đurđenovcu jučer u 20,15 sati kod 25-godišnjeg biciklista koji je imao 2,16 promila alkohola u krvi

Tijekom vikenda na području PU osječko-baranjske u prometu je zatečeno 30 vozača osobnog automobila, sedam biciklista, jedan vozač teretnog automobila i jedan vozač romobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u Đurđenovcu jučer u 20,15 sati kod 25-godišnjeg biciklista koji je imao 2,16 promila alkohola u krvi.

A najveći broj od ukupno 39 alkoholiziranih u prometu tijekom vikenda zaustavljen je u Osijeku.

Na osječkoj južnoj obilaznici, kod čvora za Tenju, u subotu u 18,35 sati zatečen je 42-godišnji strani državljanin, koji je upravljao osobnim automobilom s 1,92 promila alkohola u krvi. Vozač je u 19 sati uhićen i priveden u prostorije za zadržavanje PU osječko-baranjske do privođenja nadležnom Prekršajnom sudu.

Također u Osijeku je jučer u 2,20 sati zatečen 19-godišnji vozač osobnog automobila koji se odbio podvrgnuti ispitivanju na prisutnost droga u organizmu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Još su pod utjecajem alkohola u Osijeku zatečeni vozači automobila 68-godišnjak (1,03 promila), 20-godišnjak (1,23 promila), 34-godišnjak (1,05 promila), 22-godišnjak (1,11 promila). Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 1.990 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 9 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

A kaznu od 60 eura platit će 18-godišnji biciklist koji je imao 1,41 promila alkohola u krvi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest