sigurna pobjeda

Osijek šokiran u trećoj minuti pa do kraja zabio tri komada za pobjedu u Šibeniku

Hrvoje Jelavić/Pixsell

Osijek je drugi dio prvenstva otvorio gostovanjem na Šubićevcu protiv domaćeg Šibenika

Nogometaši Osijeka u seriji su gostovanja pa su tako danas krenuli put Šibenika gdje su protiv istoimenog domaćina odigrali prvu utakmicu drugog dijela prvenstva.

Krenulo je žustro na Šubićevcu. Već u prvih trideset sekundi mogao je Šibenik do vodstva, ali je srećom po goste Ivan Santini, bivši napadač Osijeka, iz okreta uzdrmao gredu nemoćnog Malenice. Sreće nije bilo u 3. minuti. Hasić je jednu loptu spasio da ne ode u korner i izbio ju u aut iz kojeg domaći brzo preko Žute ubacuju na glavu Santinia kojem Jurišić ne može parirati visinom i to je 1:0. Odmah nakon toga Šibenik se lagano povukao, a golman Đaković počeo je s odugovlačenjem igre za što ga je kasnije u prvom dijelu Igor Pajač nagradio žutim kartonom.

Sredinom prvog dijela vidjeli smo dvije sporne situacije. Prvo je Jelinić rukom zakačio napadača Šibenika u glavu, a u nastavku akcije Omerovićeva lopta pogađa u ruku stopera, ali u obje situacije sudac je ostao nijem. Nakon toga rastrzala se igra do posljednjih 15-a k minuta, a onda smo vidjeli pravi vatromet. Prvo se ponovo tresla greda Malenice nakon udarca Majića, a onda je Osijek krenuo u ofenzivu. Prethodno je igru morao napustiti Tuia koji se nakon jednog sprinta uhvatio za zadnju ložu pa je umjesto njega ušao Bukvić. Nekoliko prigoda imao je Hernani, ali su njegovi udarci imali premalo snage da bi završili iza leđa golmana.

Pokušavao je on u 36. i 41. minuti, a prigodu je imao i Jakupović u 43. no rezultat je ostao nepromjenjen sve do pete minute sudačkog dodatka. Tad je borbeni Soldo ostao čvrst u jednom dvoboju s Žutom i ubacio na pet metara gdje Jakupoviću nije bilo teško zabiti svoj treći prvenstveni pogodak. S rezutatom 1:1 otišlo se tako na odmor.

Drugi dio krenuo je bez promjena u redovima Osijeka, dok je kod Šibenika ušao Ognjen Bakić. Tako su danas u redovima domaćih zaigrali Prekodravac, Gržan, Kolega, Santini, Bakić i u konačnici čak i Baković koji su ranije igrali upravo za Osijek. Definitivno kuriozitet koji vrijedi zabilježiti. Vrijedi uz to i zabilježiti kako je Pajač do 49. minute podijelio čak pet kartona pa je tako svaki drugi prekršaj okarakteriziran kartonom.

Prvu prigodu u nastavku vidjeli smo u 53. minuti kad je pokušao Kolega, ali promašuje vrata. Opasno je pred golom Šibenika bilo u 56. minuti kad Bukvić zavrće jednu loptu pred gol domaćih, ali tamo nema nikoga tko bi je ugurao u gol. U nastavku akcije pokušao je Dantas, ali ta lopta ide u domaći blok. Odmah zatim pokušao je i danas agilni Hernani, ali odlazi ta lopta daleko od gola. Znatno bliže bio je u 59. minuti, ali i ta lopta odlazi pokraj gola.

Zicera je odmah minutu kasnije imao Arnel Jakupović. Nije se on nadao kako će Đaković odbiti tu loptu pa nije dobro pucao, a domaći stoper iz ničega blokira taj udarac i odbija loptu u korner. Iz tog kornera vodi Osijek. Ubacio je iz kuta Dantas, a tragičar iz Pule, Luka Jelenić podmeće loptu i ugurava ju u gol za vodstvo gostiju i svoj prvijenac u bijelo-plavom dresu.

Hernani se potrošio u 63. minuti kad ga je zamijenio Petar Pušić. Šteta da krilni napadač Osijek danas nije precizniji iz nekoliko vrlo dobrih prigoda. Zaslužio je on danas pogodak.

Blizu gola u 69. minuti bio je Leonard Žuta. Božić je gurnuo loptu kroz peterac Malenice, a na drugoj strani spomenuti Žuta puca svom snagom i odlazi to preko gola.

Veliku prigodu za svoj prvijenac imao je u 76. minuti Dantas. Ostao je sam na desetak metara od gola, ali njegov udarac odlazi preko gola Đakovića. Prije toga u prodoru je bio Omerović čiji pokušaj su domaći skrenuli u korner. U 79. minuti lijepo su kombinirali igrači Osijeka. U završnici je Pušić fino ostavio loptu za Jugovića koji iz voleja puca preko gola.

Sve je naplatio Osijek u 81. minuti. Dok smo gledali zaleđe Šibenika, Osijek je odigrao brzu akciju u tri poteza, a Soldo lijepo prima loptu na prsa i bez milosti za domaćeg vratara zakucava loptu u mrežu. Potpuno zasluženo je Osijek povećao svoje vodstvo nakon niza dobrih prigoda.

Tri minute sudačkog dodatka pokazao je sudac, a Osijek je mirno i bez ikakvog stresa priveo utakmicu kraju. Možemo reći kako je ovo bila najbolja i najzrelija predstava Osijeka ove sezone i naplata za sve boli koje su im Šibenčani nanijeli na startu prvenstva. Ukupno su gosti imali čak 19 udaraca prema golu Đakovića, a bila je ovo čak sedma uzastopna pobjeda bijelo-plavih u Šibeniku, a posljedni put Osijek na Šubičevcu poražen prije davnih 13 godina.

Trener Osijeka Frederico Coppitelli zasigurno lakše diše uoči kup susreta protiv Slavonije u legendarnoj Velikoj već u utorak, a onda i novog gostovanja protiv Dinama na Maksimiru. Nakon ove utakmice zasjeo je Osijek na četvrtu poziciju i slika na tablici sad izgleda znatno ljepše nego je to bilo prije svega nekoliko kola.

Tablice omogućuje Sofascore

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest