Okruglim stolom

Obilježeni Erasmus dani u OŠ “Grigor Vitez“ u Osijeku

PR

Nadamo da će ovakvi događaji nastaviti doprinositi razvoju zajednice čime se jača i budućnost europskog obrazovnog prostora

U četvrtak u Osnovnoj školi Grigor Vitez u Osijeku s početkom u 17 sati organizirano je događanje pod nazivom “Od Erasmusa do Erasmusa“ kojime su obilježeni Erasmus dani u školi.

Na početku događanja nazočne roditelje i učenike pozdravila je koordinatorica za mobilnosti učiteljica Jasenka Domazet te najavila tijek aktivnosti. Tom prilikom organiziran je okrugli stol na kojemu su učenici i učitelji podijelili svoja iskustva sa završenog Erasmus projekta pod nazivom “Two sides of the river and the beauty between them“. Vodili su ga učenici 6. b razreda i svim nazočnima prenijeli svoja iskustva, doživljaje i sjećanja iz provedenog projekta.

Upravo njihov poziv na uključivanje u Erasmus projekte na temelju proživljenih iskustava najviše je odjeknuo u cijelom događanju. Nakon toga učiteljica Adrijana Leko pozvala je učitelje sudionike novoga projekta i predstavila Erasmus+ tim: koordinatoricu projekta Branku Paškuljević Turniški, financijskoga koordinatora ravnatelja Hrvoja Broda te učiteljice Đenanu Omeragić Gatara, Ivonu Tumir, Veroniku Filipović, Irenu Doležal, Danijelu Papp, Zrinku Josipović i Mariju Purgar.

Prezentirala je novi Erasmus+ projekt koji je odobren u školi u svibnju ove godine i koji je službeno započeo 1. lipnja. Projekt pod nazivom IN & OUT – doprinos pozitivnom i zdravom školskom ozračju kroz inkluzivno učenje i učenje na otvorenom ima za cilj povećati kvalitetu inkluzivne nastave za 20 % kroz osnaživanje metodičkih i upravljačkih vještina učitelja i stručnih suradnika i primjenu inovativnih pedagoških metoda te doprinijeti pozitivnom i zdravom školskom ozračju uključivanjem 50 % učenika u inovativne izvannastavne aktivnosti na otvorenom do kraja projekta.

Roditeljima je prezentirala i mobilnosti predviđene projektom, uz naglasak stavljen na mobilnosti učenika. U zadnjem dijelu događanja učiteljica Domazet objasnila je način prijave učenika popunjavanjem online obrasca te kriterije prema kojima će se provoditi odabir učenika za sudjelovanje u mobilnostima. Događanje je završeno uz nekoliko pitanja roditelja na koja su dobili konkretne i transparentne odgovore.

Okrugli stol održan u Grigorici povodom Erasmus dana istaknuo je važnost međunarodne suradnje, mobilnosti i obrazovnih prilika koje Erasmus program nudi mladima, nastavnicima i obrazovnim institucijama. Nadamo da će ovakvi događaji nastaviti doprinositi razvoju zajednice čime se jača i budućnost europskog obrazovnog prostora.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest