PU BRODSKO-POSAVSKA

Jedan migrant odgurnuo policajku i dao se u bijeg, a drugi policajca gađao bocom vode

Patrik Maček/PIXSELL

Napadač na policajca je uhićen, dok se za drugim još traga

U ponedjeljak 14. listopada u 16:30, tijekom redovnog nadzora vlakova na Željezničkom kolodvoru Okučani, policijska službenica Policijske postaje Okučani zatekla je tri muške osobe za koje je posumnjala da su nezakonito ušle u Republiku Hrvatsku, izvještava PU brodsko-posavska.

“S ciljem utvrđivanja identiteta osoba kao i zakonitosti boravka na teritoriju Republike Hrvatske, policijska službenica im je izdala im je naredbu da stanu. Na izrečenu naredbu jedan od muškaraca je stao, a druga dvojica su se oglušila te dala u bijeg. S ciljem sprječavanja bijega i zadržavanja na mjestu događaja, policijska službenica je prema jednom muškarcu uporabila tjelesnu snagu uhvativši ga rukom za ruku, a on ju je silom spriječio u obavljanju službene radnje udarivši ju po ruci te se dao dalje u bijeg. Naknadno je policijskoj službenici liječnička pomoć pružena u OB Nova Gradiška gdje joj ozljede nisu okvalificirane, a nakon ukazane pomoći je puštena”, piše policija

Navedene osobe policija je pronašla naknadno u Okučanima, dok je jednim od njih, ranije navedenim muškarcem u bijegu, uporabljena sredstva prisile (tjelesna snaga) budući da je u daljnjoj namjeri bijega pogodio policijskog službenika bocom punom vode. Policijski službenik ga je svladao i uhitio.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se radi marokanskom državljaninu, koji je prethodno policijskim službenicima dao lažne identifikacijske podatke, a druga dva uhićena muškarca državljani Sirije i Palestine te da su svi nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

“Osumnjičeni marokanski državljanin je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prisile prema službenoj osobi predan pritvorskom nadzorniku policijske uprave te je u srijedu, 16. listopada doveden u Općinski sud u Slavonskom Brodu koji ga je proglasio krivim i odredio mu kaznu. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje”, zaključuje se u izvješću.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest