švercer duhana

Velika zapljena duhana u Bizovcu: Pao s preko dvije tone, uzeli mu i kombi, a mora platiti i 256 tisuća eura kazne

Carinska uprava

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Osijek pronašli su u Bizovcu 2.246 kilograma duhana u listu

Ovlašteni carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Osijek zaustavili su  17. listopada 2024. godine  u mjestu Bizovac kombi vozilo marke Citroen Jumper zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske, izvještava Carinska uprava.

“Zbog sumnje u neovlašteno posjedovanje trošarinskih proizvoda, obavljen je pregled i pretraga vozila te je tom prilikom pronađeno 13 kartonskih kutija ispunjenih sušenim duhanom u listu u ukupnoj količini od 2.246 kilograma. Za ove predmete oporezivanja posjednik ne može dokazati pravilnost stjecanja, posjedovanja i svakog drugog činjeničnog ili pravnog raspolaganja, a iz okolnosti slučaja proizlazi da je s njima nezakonito postupano”, piše Carina.

Pronađena nelegalna roba privremeno je oduzeta, a kao mjera osiguranja naplate trošarinskog duga u iznosu od 256.380,90 eura privremeno je oduzeto i vozilo.

Protiv počinitelja će Služba za mobilne jedinice Osijek podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljena trgovina iz članka 264. stavka 1. Kaznenog zakona, stoji u izvješću.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest