za prste polizati

I ovaj vikend nas očekuje još jedna baranjska gastronomska avantura

PR

Mjesec baranjske kuhinje ulazi u svoju završnicu, a pripremljena su dva zanimljiva događanja

U sklopu Mjeseca baranjske kuhinje u subotu,19.10., otvaraju se vrata Kuće biljkinog oca u Lugu gdje će se pripremati meni za vegetarijance, nezaobilazni baranjski sataraš i posebna poslastica koja priziva nostalgična sjećanja iz djetinjstva, taške s pekmezom.

Tu je i obavezni baranjski doručak s kojim će nas iznenaditi simpatični domaćini Vedran i Ljiljana Grizbaher.

Za one najmlađe organizirana je radionica „seed bombs-a“, a za sve znatiželjne omogućen je i obilazak baranjske ljepotice, kuće zamrznute u dalekoj prošlosti.

U nedjelju, 20.10., se priprema poseban slatki meni na seoskom domaćinstvu Lacković, u Bilju, gdje će se kuhati langošice, krofne i pite zeljanice. Čuvarice ovih tajnih recepata su naše prekrasne domaćice Slavica i Tamara Lacković, koje će vas podučiti tajnama naših baka. A posebno se veselimo već pomalo zaboravljenom receptu, krofnama, koje su istisnuli neki drugi, manje autentični slatkiši.

Na imanju se krije i posebno blago, farma egzotične peradi, koje predani vlasnici već dugi niz godina skupljaju, oplemenjuju i vode veliku brigu.

Čekamo vas od 9:00 sati na baranjskom doručku! Prijave na radionice se vrše putem obrasca.

Kotizacija sudjelovanja je 15,00 eur po osobi, a za djecu do 12 godina sudjelovanje je besplatno.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest