akcija policije

Osječko-baranjska policija kontrolirala autobuse koji prevoze učenike: Od njih 11, tri su zbog tehničkih nedostataka isključeni iz prometa

Pixabay

Tijekom izvanrednog tehničkog pregleda kod navedenih autobusa utvrđeni su nedostaci koji su Pravilnikom o tehničkim pregledima vozila na cesti kategorizirani kao veći zbog čega su autobusi isključeni iz prometa

U sklopu akcije „Poštujte naše znakove“ 14. i 15. listopada policijski službenici Postaje prometne policije Osijek i inspektori Službe inspekcije cestovnog prijevoza pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture proveli su na području Grada Osijeka, općina Ernestinovo, Antunovac i Erdut nadzor posebnog linijskog prijevoza putnika-učenika, tj. nadzor poštivanja uvjeta za navedeni prijevoz, koji su propisani Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu te nadzor poštivanja odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Pravilnika o uvjetima koje moraju ispunjavati autobusi, kojima se organizirano prevoze djeca kako bi se višim sigurnosnim standardima i mjerama postigla učinkovitija zaštita djece kao sudionika u prometu.

Kako izvještava policija tijekom navedenih aktivnosti obavljen je nadzor nad ukupno 11 autobusa kojima se organizirano prevoze djeca, od kojih su tri autobusa podvrgnuta izvanrednom tehničkom pregledu zbog sumnje u tehničku ispravnost sigurnosne sklopke namijenjene za smanjenje opasnosti od požara nakon zaustavljanja vozila i mehanizam za zatvaranje vrata kod nailaska na prepreku.

Tijekom izvanrednog tehničkog pregleda kod navedenih autobusa utvrđeni su nedostaci koji su Pravilnikom o tehničkim pregledima vozila na cesti kategorizirani kao veći zbog čega su autobusi isključeni iz prometa dok protiv vozača, pravne osobe (prijevozničkog poduzeća) i odgovorne osobe u pravnoj osobi slijede odgovarajuće prijave sukladno članku 236. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest