Aktivnosti na otvorenom

ROOTS Rangers – Inovativne radionice za djecu koje spajaju permakulturu i šumsku pedagogiju

Facebook/ROOTS Centar za održivi obiteljski život

“Naš je cilj pomoći djeci da se razvijaju u otpornu i samostalnu djecu koja razumiju važnost održivosti i povezanosti s prirodom“, govore organizatori

ROOTS Rangers poziva djecu od četiri do šest godina na avanturu koja spaja učenje i prirodu.

Navedene jedinstvene radionice koje se temelje na principima permakulture i šumske pedagogije nude priliku da mali istraživači razviju ključne životne vještine u sigurnom i poticajnom okruženju. ROOTS Rangers nudi inovativan program u kojemu djeca rade u permakulturnom vrtu, gdje kroz praktičan rad uče o uzgoju biljaka, ekologiji i održivosti, sudjeluju u kreativnim radionicama koje im omogućuju izražavanje kreativnosti koristeći prirodne materijale i razvijanje fine motorike te istražuju obližnju šumu, potičući njihovu fizičku aktivnost, istraživački duh i povezivanje s prirodom. 

“Naš je cilj pomoći djeci da se razvijaju u otpornu i samostalnu djecu koja razumiju važnost održivosti i povezanosti s prirodom. ROOTS Rangers je program osmišljen za djecu u ranom razvoju s naglaskom na važnost očuvanja prirode, usvajanje ekoloških principa i razvoj socijalnih vještina”, govore iz ROOTS Centra za održivi obiteljski život.

Program se održava svake subote u mjesecu od devet do 12 sati u Podravlju (Ulica Grmić 20). Radionice su prilagođene dobi djece, a prijaviti se moguće putem obrasca na Facebook ili Instagram profilu ROOTS Centra za održivi obiteljski život, odnosno na poveznici.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest