Sarvaš i Tvrđavica: Festival Artomania 2024

Davor Javorović/PIXSELL
Davor Javorović/PIXSELL
Sub
19
19. listopada - 20. listopada
cijeli dan
Osijek
Trg Ante Starčevića
Osijek

Ovogodišnji program uključuje radionice, izložbe, predstave i izradu murala, a sve će se odvijati u javnim prostorima koji inače nisu predviđeni za umjetničke aktivnosti

Loading Događaji

Sa zadovoljstvom najavljujemo Festival Artomania 2024. koji će se održati 19. i 20. listopada u Sarvašu i Tvrđavici. Ove godine s posebnim entuzijazmom njegovi organizatori izlaze iz područja gradskih četvrti Grada Osijeka i prelaze u područje Mjesnih odbora Sarvaš i Tvrđavica, čime šire doseg kulturnih događanja u dijelove grada koji nisu često domaćini umjetničkim manifestacijama.

Artomania je projekt inovativne kulturne prakse kojime se javnosti predstavlja bogata i raznovrsna umjetnička produkcija Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Festival je zamišljen kao svojevrsni putokaz prema Akademiji koja je utopijska zajednica osječkog kampusa, gdje se školuju umjetnici s novom, svježom vizijom realnosti.

Ovogodišnji program uključuje radionice, izložbe, predstave i izradu murala, a sve će se odvijati u javnim prostorima koji inače nisu predviđeni za umjetničke aktivnosti. Na taj se način umjetnost približava široj zajednici i stvara prilika za neposrednu interakciju između umjetnika i građana.

Svi su pozvani na to da sudjeluju i postanu dijelom umjetničkog svijeta koji ovaj festival donosi. Artomania je namijenjena svim dobnim skupinama, a cilj je festivala povezati lokalnu zajednicu s radom i stvaralaštvom studenata Akademije.

Povezani sadržaj
Preporučeno