Zbog smrada

Karašicka Republika preselila se šetajući iz Belišća u Valpovo

PR

Članovi udruge pozdravili su Palej, tržnicu, belišćansku gradsku kuću i osnovnu školu, ali najviše su vremena proveli na kružnim tokovima gdje su nastale i antologijske slike

Sedam dugih godina nakon osnivanja udruge, Karašicka Republika preselila se iz Belišća u Valpovo, u prekrasne prostore novog Društvenog centra Valpovo na adresi Matije Gupca 22, Valpovo.

U seobi naroda sudjelovalo je 15 najhrabrijih, ali zapravo i najaktivnijih članova svih spolova i nekih godišta, od kojih je bilo nekoliko njih koji su također belišćansku adresu zamijenili valpovačkom ili osječkom. Članovi udruge su u seobi ponijeli najvrijednije dijelove inventara udruge: pinklece, trgovačka kolica, torbu s kotačima, zvučnik, mikrofon, zastave, registratore, ekrane, usisavače… Bilo je i djece, bicikala, ali i pasa!

Ruta je bila dugačka gotovo pet kilometara i cijelim je putem oduševljeni automobilski narod trubio što belišćanskim, a posebice valpovačkim ulicama. Za najbolje trubljenje označen je valpovački viličar u jednoj građevinskoj trgovini na sredini puta. Članovi udruge pozdravili su Palej, tržnicu, belišćansku gradsku kuću i osnovnu školu, ali najviše su vremena proveli na kružnim tokovima gdje su nastale i antologijske fotografije.

Pod motom “tko pjeva, zlo ne misli“ putem su se pjevale udarne lokalne uspješnice kao “Moje srce je u Belišću“, “Volim te, volim, Belišće moje“, “Valpovački zeleni majstori s terena“, “Djevojka iz Valpova“ i “Ne daj, Slavonijo“, dok su radoznala djeca i umirovljenici promatrali iza zatvorenih prozora (pitamo se zašto su prozori zatvoreni).

Neke su građane čak i probudili svojevrsnom budnicom u podne. I dok su Belišćani svih generacija naricali i plakali, Valpovčani su klicali jer u ovom lokalnom karašickom antagonizmu slavi se i tuguje prilikom svakog “otimanja“ određene institucije, makar to bila i udruga građana. Na izvanrednoj skupštini održanoj u Valpovu Udruga je tradicionalno imenovala nove ministre: ministricu ugodnih mirisa i ljekovitog mulja Ivanu Jerbić kako bi nastavili borbu za čisti zrak, ministricu prebrojavanja i ovjere lajkova Petru Franjić i ministricu dječjih vrtova i životinjskih farmi Paulu Jedvajić te tako povećali kabinet ministara na šezdeset osoba. Dosadašnji ministar prijevremene mirovine Boris Abičić dobio je dodatni portfelj postavši time i ministar povraćaja članstva. 

“Drago Belišće, bilo nam je lijepo družiti se s vama te godinama organizirati Bistrigin i Vaterpolo u žitu. Nadamo se da će se pojaviti nove mlade snage koje će nastaviti aktivizam za bolji položaj mladih u gradu, ali i protiv međugeneracijskog smrada i, shodno tome, lošije kvalitete života protiv koje ćemo se i dalje boriti, iako smo se preselili nekoliko kilometara južnije, gdje se ipak diše punijim plućima“, poručuju iz Udruge.

Prva aktivnost u novom domu Karašicke Republike održat će se već u subotu, 19. listopada u deset sati. Riječ je o radionici bojanja minijatura. Sudionici će imati priliku obojati minijaturu iz linije FROSTGRAVE SOLDIERS proizvođača North Star Military Figures, a broj polaznika ograničen je na deset osoba. Više informacija o radionici možete pronaći na poveznici.

Povezani sadržaj

Belišće: Koncert Jacquesa Houdeka

8. studenoga, 20:00
Belišće

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće: Mjesec hrvatske knjige 2024.

događaj je u tijeku
15. listopada - 15. studenoga - cijeli dan
Belišće

CZK Valpovo: Komedija “Žene na rubu“

događaj je prošao
9. listopada, 20:00
Valpovo
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest