Nakon mjesec dana

Garac: “Požar nas je slomio, ali imate dvije opcije – ili propasti, ili ići naprijed“

Davor Javorović/PIXSELL

Garac je već dao raditi nove projekte, uvjeren u to kako će se cjelokupna obnova objekta završiti do proljeća iduće godine

Prošlo je mjesec dana od velikog požara u tvrtki uz južnu osječku obilaznicu. Podsjetimo, do vatrene buktinje došlo je u nedjelju, 15. rujna u noćnim satima te ga je gasilo gotovo 80 vatrogasaca s više od 20 vozila.

U požaru je, uzrokovanom tehničkom neispravnošću na razvodnom električnom ormariću, izgorjelo oko 20-ak skladišta različitih poslovnih subjekata koji sada trebaju zbrinuti svoju robu, ovisno o tome tko je što imao unutra. Tek će se nakon toga moći krenuti zbrinjavati željezo.

“Još je uvijek opasno ulaziti unutra, a nismo dobili ni policijsko izvješće kojemu se nadamo do kraja ovoga tjedna. Trenutno se, stoga, nalazimo u nekom međuprostoru, posebice s obzirom na to da je dio skladišta pod građevinskom dozvolom, a dio pod legalizacijom, pa i na to moramo obraćati pozornost“, ističe za SiB.hr vlasnik skladišta Marijan Garac.

Inače, odmah nakon požara, Garac je od prvotnog šoka završio u bolnici, no govori nam kako je sada dobro. Štoviše, već je dao raditi nove projekte, uvjeren u to kako će se cjelokupna obnova objekta završiti do proljeća iduće godine.

“Imamo velike planove s tvrtkom na kojima radimo punom parom još jače i još više. Velike su tvrtke u pitanju, ali sreća je ta što nitko nije stradao i što smo pokriveni osiguranjem. Imamo, naravno, i nekoliko manjih te dvije koje su ozbiljnije stradale, no zajednički ćemo sve prevladati. U konačnici, uvijek imate dvije opcije – ili ćete propasti, ili ići naprijed. Nema nam, stoga, druge, nego planirati i usmjeravati se prema boljem sutra. Osim toga, ne vrijedi žaliti ni za čime, već se držati prioriteta čistog pogleda, čistog sna i čistog obraza, što se ne može vrednovati nikakvim novcem ili materijalnim sredstvima“, zaključuje Garac.

S obzirom na sve navedeno, i mi vjerujemo u to kako će spomenuta i inače obiteljska tvrtka, povrh svega, uspjeti “stati na noge“ i nastaviti razvijati svoje poslovanje. U budućnosti, stoga, očekujemo od nje sve ljepšu, pa još i bolju poduzetničku priču nego što je to bila ranije.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest