zabavna večer

Ganga i bećarac – u Osijeku održano Slavonsko-hercegovačko silo

Grad Osijek

Slavonska udruga Hercegovaca trenutačno broji 245 članova te kao glavni cilj ističe međusobno povezivanje i pomaganje Hrvatima iz Hercegovine i ostatka BiH te njihovim potomcima naseljenim u Slavoniji, Baranji i Srijemu

Slavonsko-hercegovačko silo, zabavna večer koja, u organizaciji Slavonske udruge Hercegovaca, simbolično povezuje gangu i bećarac, u petak je navečer u Dvorani Kristal u Osijeku okupilo oko 350 gostiju.

Među uzvanicima bio je i zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin, koji je podsjetio kako su Grad Osijek i Grad Mostar, upravo zbog mnogobrojne zajednice Hercegovaca u Osijeku, prije dvije godine potpisali sporazum o prijateljstvu između dvaju gradova.

“Ta suradnja već daje rezultate, poput poboljšanja uvjeta u vrtićima u oba grada u sklopu jednog europskog projekta. No, dok će ovdje večeras biti i pjesme i plesa, ne smijemo zaboraviti na naše prijatelje koji su i stradali i pretrpjeli veliku materijalnu štetu u Bosni i Hercegovini tijekom nedavnih odrona, poplava, odnosno prirodnih nepogoda. Grad Osijek, njegujući dobre odnose s Općinom Kreševo, danas je uplatio pomoć u iznosu od 10.000 eura Općini Kreševo za pomoć u dijelu gdje im je najviše potrebno”, kazao je zamjenik gradonačelnika Vulin.

Grad Osijek

Marko Eljuga, predsjednik SUH-a, dodao je kako će prihod od večerašnje tombole također biti doniran potrebitima s područja pogođenih razornim poplavama u Bosni i Hercegovini.

Slavonska udruga Hercegovaca trenutačno broji 245 članova te kao glavni cilj ističe međusobno povezivanje i pomaganje Hrvatima iz Hercegovine i ostatka BiH te njihovim potomcima naseljenim u Slavoniji, Baranji i Srijemu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest