Prijeti mu višegodišnji zatvor

Otac sinu (5) crtao svastiku na leđima, udarao ga te ga navodio na bludne radnje

Jurica Galoić/PIXSELL

Također, zabilježeno je kako je muškarac dao djetetu da drži napravu povezanu s opojnim sredstvima, što je ovjekovječio fotografijom

Jednog listopadskog jutra 2022. godine, na krajnjem istoku zemlje, 29-godišnji muškarac optužen je za neprimjereno ponašanje prema svom petogodišnjem sinu, što je uključivalo ozbiljno kršenje djetetovih prava. Osim toga, pred djetetom je fizički napao njegovu majku, a kasnije je na djetetovim leđima nacrtao neprimjerene simbole, uključujući svastiku.

Također, zabilježeno je kako je muškarac dao djetetu da drži napravu povezanu s opojnim sredstvima, što je ovjekovječio fotografijom. Zbog tih radnji, ugrozio je psihofizički razvoj djeteta, zbog čega je protiv njega podnesena kaznena prijava za bludne radnje i povredu djetetovih prava.

Iako je istraga isprva obuhvatila i majku, kazneni je progon protiv nje obustavljen. Optuženi negira većinu optužbi, tvrdeći da ne zna tko je nacrtao simbole na djetetovim leđima te da se ne sjeća drugih inkriminirajućih detalja, uključujući i navođenje sina da mu dodiruje spolni organ te udaranje dječaka po glavi i stražnjici.

Ukoliko se na sudu dokaže njegova krivnja, muškarcu prijeti višegodišnja zatvorska kazna, piše Jutarnji.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest