statistika

U Osijeku 39% brakova završi razvodom, znatno više nego u Zagrebu i Rijeci

Pexels

Najmanji broj razvoda zabilježen je u Kninu, gdje se samo 2% brakova okončava razvodom

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku iz 2023. godine u Osijeku je 39% brakova završilo razvodom, a u Vukovaru čak 44%.

Na razini cijele Hrvatske Varaždin se istaknuo kao grad s najvećim udjelom razvoda u odnosu na broj sklopljenih brakova. Od ukupno 130 brakova, čak 64 su završila razvodom, što predstavlja 49% svih brakova.

Slijedi ga Karlovac s udjelom od 46% i Vukovar gdje propada 44% brakova. U Splitu se 42% brakova razvede, dok u Osijeku i Zadru omjer iznosi 39%. Velika Gorica bilježi 37% razvoda, a Sisak 34%.

Manji postotak razvoda zabilježen je u Vinkovcima (28%) i Zagrebu, gdje se razvede 26% parova.

U Dubrovniku je 22% brakova propalo, dok je u Puli taj udio 21%. Rijeka bilježi znatno nižu stopu razvoda od 14%, a Šibenik 8%.

Najmanji broj razvoda zabilježen je u Kninu, gdje se samo 2% brakova okončava razvodom, pokazujući stabilnost bračnih zajednica u tom gradu, piše HRT.

Infografika prikazuje udio broja razvoda u broju sklopljenih brakova u pojedinim hrvatskim gradovima u 2023. godini:

Infografika prikazuje udio broja razvoda u broju sklopljenih brakova u pojedinim hrvatskim gradovima u 2023. godini. Varazdin je u 2023. godini, prema podacima Drzavnog zavoda za statistiku, sklopljeno 130 brakova, a evidentirana su 64 razvoda brakova sto je najveci udio (49%) medju vecim gradovima u Hrvatskoj. Photo: Marko Picek/PIXSELL

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest