policija objavila detalje

U pet minuta dvije prometne nesreće na istom mjestu Podravske magistrale

Jurica Galoić/PIXSELL

Zbog očevida od 10:06 do 11:42 dionica državne ceste broj 2 bila je zatvorena za sav promet

Policijska uprava koprivničko-križevačka objavila je detalje dviju prometnih nesreća koje su se jučer prijepodne u razmaku od pet minuta dogodile na istom mjestu na Podravskoj magistrali između mjesta Đurđevac i Virje.

U policiji ističu da je do prve nesreće došlo u 9:55 kada je 72-godišnjak vozio osobni automobil koprivničkih registarskih oznaka u smjeru Virja.

“Zbog nepropisnog kretanja vozilom je sletio van kolnika. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 0,85 promila te mu je u Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja točne koncentracije alkohola u organizmu. Protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak”, piše policija.

Pet minuta nakon, novi sudar. Naime, oko 10 sati na istom mjestu 31-godišnjak je vozio osobni automobil koprivničkih registarskih oznaka u smjeru Virja.

“Zbog nepropisnog obilaženja kolone zaustavljenih vozila sudario se s osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka koji je iz suprotnog smjera vozio 26-godišnjak. U prometnoj nesreći obojica vozača su ozlijeđena. Kvalifikacija ozljeda će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije, a obojici vozača je u Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu”, objašnjavaju i dodaju da policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje.

Spomenimo i da je zbog očevida od 10:06 do 11:42 dionica državne ceste broj 2 bila zatvorena za sav promet te se promet odvijao obilaznim putem.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest