Pokušaj krijumčarenja

Velika zapljena na prijelazu Tovarnik: U teretnom vozilu pronađeno gotovo 630 tisuća opojnih sredstava

PU vukovarsko-srijemska

Ti su se lijekovi nalazili na popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se mogu dobiti droge, kao i tvari koje se mogu koristiti za izradu droga

Policijski službenici Postaje granične policije Tovarnik dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim državljaninom Srbije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Incident se dogodio na graničnom prijelazu Tovarnik, gdje je osumnjičeni pristupio kao vozač teretnog vozila srbijanskih registracija, javlja PU vukovarsko-srijemska.

Naime, dana 6. listopada oko 19,30 sati, vozač je prošao ulaznu graničnu kontrolu gdje je prilikom pregleda vozila u suradnji s carinskim službenicima pronađeno osam kutija lijekova. Ti su se lijekovi nalazili na popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se mogu dobiti droge, kao i tvari koje se mogu koristiti za izradu droga.

Nakon toga, temeljem sudskog naloga, obavljena je pretraga teretnog vozila i priključnog automobila. Pretragom je otkriveno i oduzeto ukupno 632.900 tableta, što je izazvalo sumnju na veći krijumčarski pothvat.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, 7. listopada osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske. Kaznena prijava podnesena je nadležnom državnom odvjetništvu koje će dalje voditi postupak.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest