Smotra crkvenih zborova

Dvjestotinjak dječjih glasova odjekivalo na Zlatnoj harfi u Osijeku

Đakovačko-osječka nadbiskupija

U revijalnom dijelu koji je vodio župnik Benaković nastupilo je sedam zborova iz župa Osječkoga zapadnoga dekanata

Smotra dječjih crkvenih zborova Zlatna harfa Osječkog zapadnog dekanata održana je u subotu u Župi sv. Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku. Susret je bio posvećen jubileju 800. obljetnice Božića u Grecciu te stigmi sv. Franje i njegovom preminuću, što je ujedno bila glavna tema ovogodišnje Zlatne harfe. Na početku je, uz molitvu i radost, dvjestotinjak dječjih glasova pjesmom odalo čast Bogu.

Misno slavlje predvodio je preč. Vladimir Delić, dekan i župnik Župe sv. Josipa Radnika u Osijeku, uz domaćeg župnika Tomislava Benakovića. U propovijedi, preč. Delić naglasio je važnost sv. Franje koji je 1223. godine uprizorio žive jaslice, simbolizirajući poniznost i jednostavnost Božića. Upozorio je, također, na važnost istinske vjere i doživljaja jaslica kao prikaza Boga među nama, pozivajući vjernike na to da otvore srca Kristovom putu prema Vazmenom otajstvu.

U revijalnom dijelu koji je vodio župnik Benaković nastupilo je sedam zborova iz župa Osječkoga zapadnoga dekanata, a to su Sv. Josip – Josipovac, Uzvišenje sv. Križa – Osijek, Rođenje BDM – Višnjevac, Sv. Leopold Bogdan Mandić – Osijek, Sv. Luka ev. – Josipovac i Sv. Petar i Pavao, ap. – Osijek. Djeca su s velikom radošću izvodila dvije pjesme po zboru, uz pratnju svojih voditelja i svirača različitih instrumenata te stvarajući poseban glazbeni doživljaj.

Završetak smotre obilježen je zajedničkim druženjem, pjesmom i podjelom priznanja. Domaćini su srdačno ugostili sve sudionike, a osjećaji radosti i zahvalnosti ispunili su srca svih prisutnih, uz želju za budućim susretima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest