Povodom Svjetskog dana vida

Znate li kako spriječiti gubitak vida? Poliklinika Lens nudi vam besplatne preglede

PROMO

Poliklinika Lens klijentima je otvorila svoja vrata tako da od 10. do 19. listopada, kada se obilježava Svjetski dan vida, nudi besplatna mjerenja očnog tlaka, kontrolu kratkovidnosti i pregled suhog oka

Svjetski dan vida globalno je događanje s ciljem podizanja svijesti o važnosti pregleda vidne oštrine i strukture oka kao prevencije od sljepoće i slabovidnosti.

Ukupno je četiri posto svjetske populacije slijepo ili slabovidno, što je poražavajući podatak budući da je 80 posto tih slučajeva moglo biti spriječeno. Jedni su od vodećih uzročnika sljepoće u svijetu glaukom i senilna makularna degeneracija oka.

Glaukom je kronična i progresivna bolest vidnog živca koja, neliječena, može dovesti do potpunog gubitka vida, dok je senilna makularna degeneracija degenerativna bolest povezana sa starenjem te ju obilježava istrošenost dijela oka odgovornog za centralnu vidnu oštrinu i dijeli se na suhu i mokru degeneraciju.

Istraživanja provedena 2020. godine pokazuju kako je trećina svjetske populacije kratkovidno, što je veliki porast u zadnjih 20 godina. Do 2050. godine predviđa se kako će otprilike 50 % svjetske populacije razviti kratkovidnost koja u djetinjstvu također povećava rizik bolesti oka u odrasloj dobi.

Očna optika Lens, u kombinaciji s Rodenstock Mycon naočalnim lećama i uređajem Oculus Myopia Mastera, jedina obavlja pouzdanu kontrolu kratkovidnosti. Poznato je koliko suho oko utječe na naše živote, a simptome suhog oka koji su izuzetno neugodni zbog starenja stanovništva i suvremenog načina života, osjeća veliki broj populacije.

Povodom Svjetskog dana vida, Poliklinika Lens klijentima je otvorila svoja vrata tako da od 10. do 19. listopada, kada se obilježava Svjetski dan vida, nudi besplatna mjerenja očnog tlaka, kontrolu kratkovidnosti i pregled suhog oka.

Poliklinika Lens sa svojim oftalmolozima, mr. sc. Davorom Dobutovićem, dr. med., doc. dr. sc. Majom Vinković, dr. med. i dr. sc. Dunjom Bajtl, dr. med., specijalisticom oftalmologije stoji vam na usluzi.

Rezervacija je termina obvezna pozivom na broj telefona 031 211 700.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest