Singl o ljepotama našega podneblja

Čuvar slavonske baštine Mirko Bradić oduševljava hitom “Zvijezde ravnice”

PR

Mirko je od malih nogu bio okružen glazbom i plesom, pjevajući u crkvenim zborovima i KUD-ovima pri hrvatskim misijama u Njemačkoj te svirajući u Tamburaškom društvu "Matija Gubec"

Mirko Bradić predstavlja svoj debitantski singl “Zvijezde ravnice”, pjesmu koja slavi duh i ljepotu Slavonije.

Predivan slavonski tekst pjesme napisala je Danica Zlatunić, a glazbu potpisuje renomirana osječka glazbenica i skladateljica Andreja Gribl, dobitnica brojnih nagrada za svoje skladbe. Aranžman je izradio poznati glazbeni producent Stjepan Rudinski. Izdavačka kuća Croatia Records prepoznala je kvalitetu cijeloga projekta, preuzela pjesmu i spot te objavila premijerno na CMC televiziji i na svojoj službenoj YouTube stranici.

Iako je rođen i odrastao u Njemačkoj, Mirko nosi Slavoniju i Hrvatsku u srcu, zahvaljujući roditeljima, bakama i djedovima koji su mu usadili ljubav prema domovini, a slavonski običaji ga ispunjavaju toplinom i ponosom.

Spot za ovu pjesmu snimljen je na prekrasnom slavonskom imanju Ćosin mlin koje je u vlasništvu gospođe Ljiljane Šoh u Brodskom Drenovcu.

Redatelj je spota Matej Čehovski, a predivne fotografije sa snimanja spota izradio je Ivan Baboselac. Uz Mirka, u spotu se pojavljuju Filip Mickan, Ivan Bradić, Julia Bradić te članice KUD-a Odvorci, Katarina Janković i Patricija Miščančuk.

Mirko je od malih nogu bio okružen glazbom i plesom, pjevajući u crkvenim zborovima i KUD-ovima pri hrvatskim misijama u Njemačkoj te svirajući u Tamburaškom društvu “Matija Gubec”.

Njegov glazbeni put započeo je uz njegovu braću i prijatelje, osnivanjem tamburaškog sastava Valis Aurea koji je kasnije promijenio ime u TS Mlade godine. Osim tamburice, svira i druge tradicijske instrumente te gitaru. Pjesma mu je uvijek na usnama, bilo na druženjima s prijateljima ili na rođendanima, zabavama i proslavama.

Na preporuku prof. Andreje Gribl, Mirko bira pjesmu “Zvijezde ravnice” koja slavi prekrasnu Slavoniju, koju iskreno voli i u kojoj uživa provoditi svoje godišnje odmore.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest