Tijekom prometne kontrole

U Čačincima zaustavljen 30-godišnji biciklist s 2,47 promila alkohola u krvi

Milan Sabić/PIXSELL

Rezultati testa pokazali su kako je muškarac imao 2,47 g/kg alkohola u krvi, što je značajno iznad dozvoljene razine i predstavlja ozbiljnu opasnost za sigurnost u prometu

Jučer su policijski službenici tijekom redovnog nadzora prometa zaustavili vozača bicikla zbog sumnje u to da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola. Incident se dogodio u Čačincima u kojima su policajci primijetili neobično ponašanje vozača, javlja PU virovitičko-podravska.

Oko 22,26 sati, policija je izvršila kontrolu 30-godišnjeg biciklista te ga podvrgla alkotestiranju. Rezultati testa pokazali su kako je muškarac imao 2,47 g/kg alkohola u krvi, što je značajno iznad dozvoljene razine i predstavlja ozbiljnu opasnost za sigurnost u prometu.

Zbog toga prekršaja, biciklistu su izdana odgovarajuća pismena u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama. Policija je time postupila prema važećim zakonskim odredbama koje reguliraju sigurnost sudionika u prometu.

Spomenuti slučaj ukazuje na važnost odgovornog ponašanja u prometu, neovisno o vrsti vozila, kako bi se izbjegle moguće nesreće i ugrožavanje sigurnosti ostalih sudionika.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest