Uoči nove epizode

Mlada Slavonka Gabrijela prijavu u Superstar posvetila baki: “Nikada joj neću moći dovoljno zahvaliti na svemu”

Privatna arhiva

Na pitanje tko joj se u žiriju najviše svidio na audiciji, priznaje da joj je najbolje 'sjela' Severina

U subotu u 20,15 sati na redu je druga epizoda glazbenog spektakla Superstar.

Stručni tim odlučit će tko će još dobiti priliku za nastavak natjecanja, a jedna od natjecateljica koja će stati pred njih i pokušati ih oduševiti je i mlada Slavonka Gabrijela Tripić iz Slavonskog Broda.

Gabrijela oduvijek pjeva i oduvijek je znala da se želi baviti glazbom, a obitelj će za nju reći i da je “prije propjevala nego što je propričala”. Ova devetnaestogodišnjakinja bavi se folklornim pjevanjem, a dosad je nastupala čak i s Brodskim tamburaškim orkestrom.

“Tada sam zapravo prvi puta dokazala sebi da mogu još mnogo više. S njima je uvijek zadovoljstvo raditi i jedva čekam iduću priliku”, ističe.

U Superstar se prijavila jer su ju sestre danima na to nagovarale.

“Volim reći da su one glavni krivci za to”, kaže Gabrijela koja se nada kako će joj sudjelovanje u showu donijeti novo iskustvo, zabavu, nova prijateljstva i neko novo znanje koje će joj u budućnosti pomoći.

Prijavu je posvetila svojoj baki koja je, kako kaže, bila stup njezine obitelji.

“Moja je baka bila žena koju vam ne mogu riječima opisati jer, zapravo, što god bih napisala, bilo bi premalo da objasnim njezin lik u mojim očima. Za mene moja baka predstavlja snagu, toplinu, ljubav, jednostavnost i upornost. Ja sam imala priliku s njom odrastati i od nje učiti. Mislim da joj nikada neću moći dovoljno zahvaliti na svemu”, navodi.

Upravo je Gabrijelina baka zaslužna i za njezinu ljubav prema tradiciji koju baštini čitava Gabrijelina obitelj.

“Svi smo u tome odrastali i učeni smo tako da je to neprocjenjivo bogatstvo koje se mora voljeti i čuvati”, napominje.

Brođanka ne ističe svoje glazbene uzore poimence, ali stav je jasan.

“Meni nije bitan sam pjevač, već ono što pjeva, koliko duše stavi u pjesmu te kakav vokal i kvalitete ima. Zato nemam određeni uzor niti određenu vrstu glazbe koju volim. Danas, sutra možda i sama počnem stvarati svoje stvari pa valja ostaviti otvoren um za raznolikost ideja koje mogu izvući iz svega”, govori.

Na pitanje tko joj se u žiriju najviše svidio na audiciji, priznaje da joj je najbolje ‘sjela’ Severina.

“Kod nje osjetite neku toplinu i vidite da je svim srcem u tome”, tvrdi.

Osim toga što je posvećena očuvanju slavonske tradicije i pjevanju, mlada Gabrijela nedavno je upisala studij Glazbe i medija na Sveučilištu Sjever. Kako je akademska godina na samom početku. tako ne zna još što ju točno čeka, ali svakako očekuje da će joj studij omogućiti da se razvije u kvalitetnu i dobru glazbenicu te osobu.

Hoće li Gabrijela opravdati očekivanja svojih sestara i izboriti se za ulazak u daljnji tijek natjecanja – ne propustite pogledati u novoj epizodi glazbenog spektakla Superstar u subotu od 20,15 sati na RTL-u! Epizoda je dostupna i dan ranije na platformi Voyo.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest