Arheološki muzej Osijek: Panel “Rimsko naslijeđe u funkciji razvoja turizma”

Davor Javorović/PIXSELL
Davor Javorović/PIXSELL
Pet
4
4. listopada
11:00
Osijek
Trg Svetog Trojstva 2
Osijek
događaj je prošao

Događanje ima za cilj potaknuti razgovore o rimskoj baštini Osijeka i Osječko-baranjske županije te povećati svijest o potencijalima njezine kulturne i turističke valorizacije

Loading Događaji

Uvod u HeadOnEast festival bit će panel posvećen valorizaciji kulturne baštine pod nazivom “Rimsko naslijeđe u funkciji razvoja turizma”.

Panel se održava u sklopu Dana europske baštine 2024. u suradnji s Ministarstvom kulture. Datum je održavanja petak, 4. listopada, a radionica će se održati u Arheološkom muzeju s početkom u 11 sati.

Događanje ima za cilj potaknuti razgovore o rimskoj baštini Osijeka i Osječko-baranjske županije te povećati svijest o potencijalima njezine kulturne i turističke valorizacije s posebnim naglaskom na Mursu i Dunavski Limes (UNESCO). Ujedno će se predstaviti program kulturnih ruta Vijeća Europe i Ruta rimskih careva i Dunavska vinska ruta kao primjer dobre prakse vezane uz destinaciju.

Organizatori su radionice Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, Arheološki muzej Osijek, Kulturni centar Osijek i Ruta rimskih careva i Dunavska vinska ruta. Panel se organizira unutar #RomansWineDanube projekta sufinanciranog iz Interreg programa Dunavske regije.

Povezani sadržaj
Preporučeno