Započinje još jedan projekt 72 sata bez kompromisa, prijave su u tijeku

Jurica Galoić/PIXSELL
Jurica Galoić/PIXSELL
Pet
18
18. listopada - 19. listopada
cijeli dan
Osijek
Trg Ante Starčevića
Osijek

U Hrvatskoj je projekt prvi puta proveden 2014. u Splitu, dok mu se Osijek pridružuje 2017. godine

Loading Događaji

Grad na Dravi i ove će godine, točnije 18. i 19. listopada po osmi puta biti domaćinom međunarodnog volonterskog projekta za mlade pod nazivom 72 sata bez kompromisa. U tom razdoblju tisuće će mladih diljem Hrvatske ponovno volontirati u različitim radnim, socijalnim i ekološkim akcijama.

Navedeni projekt pod ovogodišnjim sloganom “Mreža ljubavi” okuplja srednjoškolce, studente i mlade zaposlenike kako bi pokazao kako se zajedničkim snagama i akcijama može preobraziti okruženje u kojemu živimo. Njegova je posebnost beskompromisnost budući da, prilikom prijave na projekt, sudionici ne mogu odabrati volontersku akciju na kojoj će sudjelovati, što znači da moraju beskompromisno darivati svoje vrijeme, vještine i talente te se stavljati na raspolaganje najpotrebnijima.

Ciljevi su projekta podizanje svijesti o brizi za okoliš, odnosno prirodu, promocija volonterstva, pružanje pomoći ljudima u potrebi, solidarnost, osvještavanje dostojanstva svakoga čovjeka, poticanje mladih na proaktivnost, prepoznavanje potreba društva te poticanje mladih na aktivno življenje vjere.

U Hrvatskoj je projekt prvi puta proveden 2014. u Splitu, dok mu se Osijek pridružuje 2017. godine. Do danas je neprestano rastao, pa se ovoga listopada provodi u čak 19 gradova i dvjema općinama diljem Lijepe Naše. U Slavoniji se organizira u Osijeku, Slavonskom Brodu, Belišću, Vinkovcima i Vukovaru, a od ove godine i u Đakovu.

U konačnici, navedena inicijativa predstavlja pravu priliku za angažiranjem u zajednici i doprinosom pozitivnim promjenama u Hrvatskoj. Pridružite se, stoga, projektu prijavom na poveznici i budite dio inspirativnog volonterskog iskustva. Prijaviti se možete individualno ili pak okupiti ekipu i zajedno s njome volontirati.

Povezani sadržaj
Preporučeno