Dom kulture u Bilju: Kazališna predstava “Žena himna”

PR
PR
Pon
7
7. listopada
19:00
Osijek
Ulica kralja Zvonimira 2
Osijek
događaj je prošao

Predstava je nastala u režiji Roberta Raponje i temelji se na biografiji Paule Preradović, unuke književnika Petra Preradovića, autorice austrijske himne i žene koja je veliki dio života provela u Puli

Loading Događaji

Pozivaju se svi zainteresirani na izvedbu kazališne predstave “Žena himna” po tekstu nagrađivanog dramatičara Davora Špišića koja će se održati u Domu kulture u Bilju u ponedjeljak, 7. listopada u 19 sati.

Predstava je nastala u režiji Roberta Raponje i temelji se na biografiji Paule Preradović, unuke književnika Petra Preradovića, autorice austrijske himne i žene koja je veliki dio života provela u Puli. Priča prati život ove izuzetne umjetnice koja je, kroz svoje djelo i život, ostavila neizbrisiv trag u vremenu raspada Austro-Ugarske Monarhije te kroz dva svjetska rata. Kroz osobnu i kreativnu borbu, Paula je simbol otpora fašističkoj vladavini i borbe za pravdu.

Ova predstava koja je dobila 1. Nagradu za dramsko djelo “Marin Držić” Ministarstva kulture i medija za 2022. godinu, izvodi se u produkciji Teatra Fort Forno i suradnji s više kazališnih institucija, uz podršku Austrijskog kulturnog foruma.

Ulaz je na predstavu besplatan te ovim putem pozivamo sve građane da im se pridruže i uživaju u ovom izuzetnom kulturnom događanju.

Povezani sadržaj
Preporučeno