prijetila eksplozija plina

Drama na Jugu 2 noćas: Planuo stan na četvrtom katu, evakuirani stanari

Čitateljica/SiB.hr

Na intervenciju su izašli pripadnici JPVP Osijek koji su ugasili požar i osigurali zgradu

Noćas oko pola četiri planuo je stan u vlasništvu 71-godišnjaka na četvrtom katu stambene zgrade u Opatijskoj ulici u osječkom naselju Jug 2. Vatrena buktinja uplašila je stanare koji su pozvali vatrogasce.

“Dojavu smo zaprimili u 3 sata i 21 minutu. Dolaskom na mjesto intervencije, požar je već bio u razbuktaloj fazi i postojala je mogućnost vertikalnog širenja na ostale stanove”, rekao je za SiB.hr Goran Ivković, zapovjednik JVP Grada Osijeka.

Na intervenciju je izašla JVP Grada Osijeka sa četiri vozila i 12 vatrogasaca te DVD Donji Grad s dva vozila i sedam vatrogasaca koji su ugasili požar i osigurali zgradu. Kako pišu 24sata, a kako nam je objasnio i zapovjednik, požar je oštetio i plinsku instalaciju, zbog čega su hitno evakuirali 20-ak stanara.

“Na stepeništu smo zatekli i jednu lakše ozlijeđenu osobu. Intervenciju smo završili u 5,56 sati, a uzrok požara još uvijek nije poznat”, dodao je Ivković.

No, to nije bio jedini požar. Osječka je policija izvijestila i kako je u širem centru grada oko 4 ujutro izgorio automobil. I taj požar ugasili su pripadnici JVP-a Osijek, a očevidom će se utvrditi detalji.

“Našli smo se u specifičnoj situaciji u kojoj smo istovremeno imali požar automobila i požar stana. Na ovu je intervenciju bilo izašlo pet vatrogasaca s dva vozila kako bi ugasili požar automobila AUDI SQ7 parkiranog u Stepinčevoj ulici. Buktinja se bila proširila i na kante komunalnog otpada u blizini, dok je vozilo posve uništeno”, opisao je Ivković.

Borna Jakšić/PIXSELL

Uzroci oba požara još uvijek nisu poznati, a istraga je u tijeku.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest