Hrabri i nepokolebljivi dječak

14-godišnji Lukas iz Črnkovaca bori se za zdravlje i snove, a na tom putu možete mu pomoći i vi

Privatna arhiva

U posljednjim su mu nalazima otkrivene dodatne zdravstvene poteškoće, uključujući HLA tipizaciju 27 zbog koje Lucas treba ići na dodatne pretrage kralježnice i zglobova

Lucas Majdenić četrnaestogodišnjak je iz Črnkovaca u Općini Marijanci. Od malih je nogu njegova ljubav prema pecanju nepresušna, ali zbog svojega stanja, nije uvijek mogao provoditi vrijeme na svom omiljenom hobiju.

Njegova je borba s bolestima započela 2017. godine kada je otkrio da ima bolest crijeva. Nakon više od dva mjeseca liječenja u KBC-u Osijek, prebačen je u Klaićevu bolnicu u Zagrebu u kojoj je bio uspješno operiran. Iako je tamošnji boravak bio dugotrajan, liječenje je bilo uspješno.

Redovite su kontrole pokazivale dobar napredak, sve do prije godinu dana kada su se pojavili novi zdravstveni problemi, uključujući i sumnju na cističnu fibrozu. Život ovoga dječaka od tada je iznova obilježen brojnim pretragama i liječenjima.

Privatna arhiva

U posljednjim su mu nalazima otkrivene dodatne zdravstvene poteškoće, uključujući HLA B27 tipizaciju zbog koje Lucas treba ići na dodatne pretrage kralježnice i zglobova. Svaki krivi, pa i najmanji pokret može rezultirati stavljanjem dječaka u gips.

Međutim, Lucasova borba nije samo njegova, već i njegove obitelji, uključujući njegovu 12-godišnju sestru Mileyu koja se također suočava sa zdravstvenim izazovima te roditelje Dejana i Tihanu koji su mu u svakome trenutku bezuvjetna podrška. Majka Tihana ostala je i bez posla kako bi se mogla stalno brinuti o svojoj djeci.

Iz obitelji, stoga, zahvaljuju svim dobrim ljudima koji su im do sada pomogli i prikupili više od 550 eura za Lucasovo daljnje liječenje. Mnogo je toga, ističu, učinila i Udruga Inicijativa roditelja 0-24 bez koje ne bi mogli prevladati izazove koji su im stajali na putu.

Privatna arhiva

Ako i vi želite pomoći Lucasu i njegovoj obitelji, detalji su za uplatu sljedeći:

  • Ime i prezime: Lucas Majdenić
  • Adresa: Črnkovci, Kardinala Alojzija Stepinca 68, 31555 Marijanci, Hrvatska
  • IBAN: HR7123400093235960758
  • SWIFT: PBZ: PBZGHR2X

Vaša podrška u ovome slučaju znači neizmjerno mnogo, a svaki cent više može pomoći Lucasu i njegovoj sestri u njihovom ozdravljenju. S vašom se potporom nadamo boljem sutra i novim prilikama za ispunjenje Lucasovih snova o pecanju i zdravom djetinjstvu, ali i o kvalitetnom daljnjem životu ispunjenom radošću, a ne boli.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest