U tijeku je istraga

Pokušaj ubojstva u Vinkovcima: 36-godišnjak pijan nasrnuo nožem na mladića

Ilustracija/Pixabay

Tijekom istrage utvrđeno je da je osumnjičeni bio pod utjecajem alkohola te je protiv njega podignuta kaznena prijava za teško ubojstvo u pokušaju i za prijetnju

U jutarnjim satima u subotu, 28. rujna, u obiteljskoj kući 22-godišnjaka u Vinkovcima došlo je do teškog pokušaja ubojstva. Prema informacijama iz policijskog izvješća, sukob je započeo verbalnom prepirkom između osumnjičenog 36-godišnjaka i spomenutog mlađeg muškarca. Sukob je eskalirao kada je 36-godišnjak uzeo nož te fizički napao 22-godišnjaka, nanijevši mu lakše tjelesne ozljede. Srećom, ozljede nisu bile ozbiljne, no zbog prirode napada, situacija je brzo postala predmetom ozbiljne kriminalističke istrage, javlja PU vukovarsko-srijemska.

Policija je ubrzo intervenirala, a 36-godišnjak je uhićen i podvrgnut kriminalističkom istraživanju. Tijekom istrage utvrđeno je da je osumnjičeni bio pod utjecajem alkohola te je protiv njega podignuta kaznena prijava za teško ubojstvo u pokušaju i za prijetnju, sukladno Kaznenom zakonu Republike Hrvatske. Incident je dodatno zakompliciran zbog činjenice da je napadač koristio hladno oružje, što je povećalo težinu optužbi.

Policijski su službenici prikupili potrebne dokaze te je 36-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Uz kaznenu prijavu, slučaj je prebačen na nadležni Županijski sud u Vukovaru, gdje je istražni sudac odredio jednomjesečni istražni zatvor za osumnjičenoga dok traje daljnja istraga i prikupljanje dokaza.

Ovaj događaj izazvao je zabrinutost lokalne zajednice, a policija je istaknula važnost pravodobne intervencije kako bi se spriječile ozbiljnije posljedice. Pravosudni je proces u tijeku, a optuženi se suočava s ozbiljnim kaznenim prijavama koje mogu rezultirati i dugogodišnjom zatvorskom kaznom.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest