GISKO: Radionice za djecu u sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna

Dubravka Petrić/PIXSELL
Dubravka Petrić/PIXSELL
Pon
7
7. listopada - 11. listopada
cijeli dan
Osijek
Europska avenija 24
Osijek

Odjel za rad s djecom i mladima organizirat će STEM radionice, pričaonice, edukativne posjete škola, posjet Odjelu pedijatrije KBC-a Osijek i akciju pod nazivom "Poruke djece odraslima"

Loading Događaji

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek od 7. do 11. listopada prigodnim će aktivnostima obilježiti Dječji tjedan. Dječji tjedan tradicionalna je godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci koja se obilježava od 1953. godine. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva “Naša djeca” (DND). Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana, a tema ovogodišnjeg tjedna jesu životno-praktične i tradicionalne vještine.

Trajni ciljevi Dječjeg tjedna jesu usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece te poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Odjel za rad s djecom i mladima organizirat će STEM radionice, pričaonice, edukativne posjete škola, posjet Odjelu pedijatrije KBC-a Osijek i akciju pod nazivom “Poruke djece odraslima”.

Radionice će se odvijati u Središnjoj knjižnici (Europska avenija 24, Osijek) prema sljedećem rasporedu:

STEM radionica – “Mali kemičari” (za korisnike starije od šest godina):

  • utorak, 8. listopada od 17 do 18,30 sati
  • petak, 11. listopada od 17 do 18,30 sati

“PRSTIĆI PRIČAJU” (pričaonice za korisnike od rođenja do tri godine starosti):

  • srijeda, 9. listopada od 11 sati

“VRIJEME ZA PRIČU” (pričaonice za korisnike starije od tri godine):

  • srijeda, 9. listopada od 17,30 sati

Za svaku je radionicu potrebno prijaviti sudjelovanje na broj telefona Odjela za rad s djecom i mladima 031/211-472 na kojemu se mogu dobiti i dodatne informacije. Prijave se podnose tjedan dana prije održavanja radionice.

Povezani sadržaj
Preporučeno