Bezbroj aktivnosti

Iza osječkih Javorovaca uspješan je i zabavan izviđački vikend

PR

Sretni i veseli izviđači svih uzrasta, obogaćeni novim iskustvima, vratili su se u Osijek i već sada iščekuju novu izviđačku avanturu

Osječki Javorovci ovoga su vikenda u svoju izviđačku putovnicu upisali tri lokacije. Kazuju kako je odlika izviđača snalažljivost i kreativnost te im, stoga, kiša nije pokvarila baš ništa.

Prva je lokacija bila Čepin gdje su poletarci, najmlađi članovi kluba, djeca od 1. do 4. razreda osnovne škole sudjelovali na Jesenskim igrama poletaraca u organizaciji Odreda izviđača Suncokret. Na aktivnosti su poletarci imali priliku plesati, svirati bubnjeve, igrati razne izviđačke igre spretnosti te posjetiti Vrtnu bajku.

Izviđači i planinke, članovi kluba od 5. do 8. razreda osnovne škole, bili su pak u Karlovcu na izviđačkom natjecanju Victoriada na kojemu su imali priliku pokazati svoje vještine vezanja čvorova, prve pomoći i poznavanja grada. Također, posjetili su i Nikola Tesla Experience Centar, Slatkovodni akvarij Aquatika te Muzej Domovinskog rata. Iako je kiše bilo napretek, dobro su se zabavili. Znamo već kako ide: “Kiša lije, izviđač se smije!”.

Srednjoškolci i studenti, istraživači, vikend su proveli u Ogulinu na aktivnosti Saveza izviđača Hrvatske naziva I-Spot na kojoj su imali priliku okušati se u područjima speleologije, spašavanja i planinarenja na Klek te su mogli sudjelovati na Forumu mladih i upoznavati Ogulin, rodni grad Ivane Brlić-Mažuranić.

Sretni i veseli izviđači svih uzrasta, obogaćeni novim iskustvima, vratili su se u Osijek i već sada iščekuju novu izviđačku avanturu.

Dopredsjednica Izviđačkog kluba Javor Monika Feher zahvaljuje izviđačima na svom veselju, roditeljima na povjerenju, a posebno izviđačkim volonterima koji svoje slobodno vrijeme odvajaju za djecu i mlade. Ovoga vikenda to su bili Ema Furst, Blaženka Hap, Lucija Holub, Ema Viduman, Marija Feher, Veseli Kokolari i Lovro Zelić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest