Dvorana ”Franjo Krežma”: Predstava ”Postolar i vrag” za osnovnoškolce

PR
PR
Uto
1
1. listopada - 3. listopada
10:00 - 10:00
Osijek
Ulica kneza Trpimira 2/A
Osijek

U ulozi je Postolara Grgur Grgić, Vrag je Gordan Marijanović, postolareva žena Tena Milić Ljubić, Sinak Božji Srđan Kovačević, a vražice su utjelovile Ivana Vukićević, Aleksandra Colnarić i Lidija Helajz

Loading Događaji

S veseljem najavljujemo izvedbe mjuzikla za djecu ”Postolar i vrag” u Kulturnom centru Osijek u novootvorenoj dvorani ”Franjo Krežma”. Ova uspješnica koja je premijerno izvedena u sklopu Osječkoga ljeta kulture 2024. bit će izvedena u utorak, 1. listopada, srijedu, 2. listopada i četvrtak, 3. listopada (u deset sati) za osnovnoškolce iz OŠ Antuna Mihanovića Osijek, OŠ Jagode Truhelke Osijek, OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića – Levanjska Varoš, OŠ Matije Petra Katančića Valpovo i OŠ Franje Krežme Osijek.

Zanimljivo je to da će gotovo svi učenici od 1. do 8. razreda iz OŠ Franje Krežme koja s ponosom nosi isto ime kao i nova dvorana, pogledati predstavu u srijedu, 2. listopada u 10 sati.

”Epska pjesmica, žanrovski šaljivi oksimiron, ‘Postolar i vrag’ postala je opće mjesto hrvatske i regionalne književnosti. Jednostavna i alegorična priča o tome kako se valja oduprijeti primamljivim napastima tamne strane ima svoje parnjake u gotovo svim svjetskim folklorima i književnostima. Jasnim zapletom i duhovitim scenskim rješenjima August Šenoa ispričao nam je ovu duhovitu priču koja naprosto zaziva da bude postavljena u kazalištu u formi mjuzikla pa će tako naš autorski tim, koji je prvi put u Osijeku radio ‘Rock’n’roll bajku’, nastaviti stvarati u tom glazbenom idiomu sa željom da stvorimo brzu, dinamičnu i suvremenu predstavu koju će s užitkom gledati i djeca i odrasli. Originalne pjesme s potpuno novim tekstovima slijede uzore s Broadwaya i West Enda, donoseći u kazalište dašak glamura i tjerajući ansambl da iskaže sve svoje, Osječanima dobro znane, talente”, kazao je redatelj predstave Mario Kovač.

Autorski tim predstave, osim redatelja Kovača, čine i dramaturg Milan Fošner, scenografiju i kostime potpisuje dvojac Leo Vukelić i Iva Matija Bitanga, glazbu Tomislav Babić, koreografiju Branko Banković, a oblikovanje rasvjete Igor Elek.

U ulozi je Postolara Grgur Grgić, Vrag je Gordan Marijanović, postolareva žena Tena Milić Ljubić, Sinak Božji Srđan Kovačević, a vražice su utjelovile Ivana Vukićević, Aleksandra Colnarić i Lidija Helajz.

Veselimo se prvim izvedbama nakon Osječkoga ljeta kulture u novoj dvorani ”Franjo Krežma”.

Povezani sadržaj
Preporučeno