Kod Vukovara

Šarengradci proslavili pobjedu nad vodenim valom: “Skupili smo se da se proveselimo”

RTL

Ova pobjeda nije samo trenutna, već predstavlja dugoročnu obavezu prema održavanju sigurnosti i zaštiti svoje imovine

U srcu Slavonije, malo naselje Šarengrad u Vukovarsko-srijemskoj županiji slavi pobjedu koja nadilazi sport. Ova je zajednica uspjela odoljeti izazovima koje donosi rijeka Dunav te su se mještani okupili kako bi proslavili svoje uspjehe i zajedništvo, piše net.hr.

“Skupili smo se da se proveselimo”, rekla je Dinka Juričić, jedna od vodećih članica lokalnog društva. Njihova borba protiv prirodnih nepogoda pokazala je koliko je zajedništvo važno u trenutcima krize.

Vrh vodnog vala nedavno je prošao kroz Vukovar, ali opasnosti od poplave za Šarengrad više nema. Dežurne službe na terenu poput vatrogasaca i civilne zaštite odradile su sjajan posao u pripremama i održavanju sigurnosti. RTL-ova ekipa, predvođena reporterom Bojanom Uranjekom, popratila je situaciju s terena, a informacije koje su prikupljene pokazuju da su građani s olakšanjem dočekali vijest o stabilizaciji stanja.

No, ovaj događaj nije samo proslava pobjede nad prirodom, već i potvrda snage zajednice koja se ujedinila kako bi se nosila s izazovima. U tom duhu, Šarengradci su sinoć organizirali zabavu koja je uključila glazbu, hranu i igre, čime žele ojačati veze unutar svoje zajednice.

Također, ova proslava služi kao podsjetnik na važnost pripreme i otpornosti. Mještani su naučili mnogo iz ovoga iskustva i planiraju se dodatno organizirati kako bi bili spremni na buduće izazove. Ova pobjeda nije samo trenutna, već predstavlja dugoročnu obavezu prema održavanju sigurnosti i zaštiti svoje imovine. U konačnici, Šarengrad ponosno gleda prema budućnosti, znajući da su zajedno jači i otporniji.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest