Proslava Dana Gradske četvrti Tvrđa: Četverodnevni festival kulture i zabave

Ivica Benić/SiB.hr
Ivica Benić/SiB.hr
Čet
26
26. rujna - 29. rujna
cijeli dan
Osijek
Trg Ante Starčevića
Osijek
događaj je prošao

Pozivamo sve građane i posjetitelje na to da se pridruže u proslavi Dana Gradske četvrti Tvrđa i uživaju u bogatom programu koji je pripremljen

Loading Događaji

Gradska četvrt Tvrđa priprema se za spektakularnu proslavu svog Dana koja će se održati od 26. do 29. rujna. Ovaj četverodnevni događaj obećava bogat program prepun kulturnih, edukativnih i zabavnih aktivnosti za sve uzraste, čime će Tvrđa još jednom zasjati u punom sjaju.

Proslava započinje u četvrtak, 26. rujna Danom otvorenih vrata Muzeja Slavonije, gdje će posjetitelji moći uživati u izložbi ”Čovjek iza glazbe: Stvaralački opus Julija Njikoša”. Istoga dana, Državni arhiv u Osijeku obilježit će 100. obljetnicu rođenja Julija Knifera dokumentarnom izložbom, dok će Arheološki muzej Osijek otvoriti svoja vrata za besplatne posjete. U Centru tehničke kulture Osijek održat će se radionice za učenike osnovnih škola, a večer će završiti svečanom sjednicom Vijeća Gradske četvrti Tvrđa uz nastupe lokalnih vrtića i škola.

Petak, 27. rujna donosi radionice i sportska natjecanja u Osnovnoj školi Vijenac te predstavljanje Učeničke zadruge Vijenac. U poslijepodnevnim satima, ispred Udruge HVIDRA, održat će se natjecanje u kuhanju fiša, dok će večer biti obilježena svečanim otvorenjem Koncertne dvorane Franjo Krežma uz nastup Simfonijskog orkestra HRT-a.

Subota, 28. rujna, bit će posvećena obiteljskim aktivnostima i sportu. Dječji rođenDAN Gradske četvrti Tvrđa donosi kazališne predstave, napuhance i radionice za najmlađe, dok će sportski entuzijasti moći sudjelovati u turniru odbojke na pijesku, 3X3 basket turniru i memorijalno nogometnom turniru Robert Kremsner – Robi. Večer će biti ispunjena glazbom uz koncert Osječkog puhačkog orkestra i Disco pod zvijezdama u Parku kralja Držislava te koncert Vokalnog ansambla Brevis u koncertnoj dvorani Franjo Krežma.

Proslava završava u nedjelju, 29. rujna, svečanom svetom misom povodom crkvenog goda sv. Mihaela arkanđela u Crkvi sv. Mihaela arkanđela. Poslijepodne će biti posvećeno zdravlju i starijim sugrađanima uz radionicu projekta ”Zdrave navike za zdravlje Osječana” i proslavu Dana gradske četvrti za osobe starije životne dobi u suradnji s Maticom umirovljenika Hrvatske.

Pozivamo sve građane i posjetitelje na to da se pridruže u proslavi Dana Gradske četvrti Tvrđa i uživaju u bogatom programu koji je pripremljen. Dođite i osjetite duh Gradske četvrti Tvrđa kroz povijest, kulturu, zabavu i sport!

Povezani sadržaj
Preporučeno