tradicionalna manifestacija

U Gospodarskom centru otvoren Jesenski sajam

Borna Jakšić/Pixsell

Sajam traje do nedjelje, a ulaz na ovu tradicionalnu jesensku manifestaciju je besplatan

U Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije u Osijeku danas (27. rujna 2024. godine) otvoren je 27. Jesenski sajam. Organizatori Sajma su Osječko-baranjska županija i Gospodarski centar OBŽ, a vodeće teme ove tradicionalne, izložbeno-prodajne, međunarodne manifestacije su poljoprivreda, prehrana, obrtništvo, graditeljstvo, stanovanje i autohtoni proizvodi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrtnički proizvodi te predstavljanje gospodarskih potencijala općina Osječko-baranjske županije i šire. Svoje proizvode i usluge predstavlja više od 200 izlagača iz Hrvatske, Mađarske, Slovačke, Slovenije i Srbije.

Uz sudionike i prve posjetitelje, svečanom otvorenju 27. Jesenskog sajma nazočili su zamjenik župana Josip Miletić, saborska zastupnica Nataša Tramišak kao izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak kao izaslanik predsjednika Vlade RH, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Domagoj Mikulić, državna tajnica u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Sanja Bošnjak, saborski zastupnik Marin Mandarić, zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković i drugi uzvanici.

“Gospodarski centar neprestano pokazuje svoju uspješnost i opravdava svrhu izgradnje, a Jesenski sajam jedna je od tradicionalnih manifestacija koja iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja s čitavog istoka Hrvatske. Čestitam izlagačima, našim gospodarstvenicima i poduzetnicima, čije poslovne aktivnosti značajno unaprjeđuju život na istoku Hrvatske”, rekao je zamjenik župana OBŽ Josip Miletić.

Izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora i saborska zastupnica Nataša Tramišak istaknula je kako je interes izlagača zaista velik te da ih je više nego svih prijašnjih godina.

“To nam zaista govori ne samo o agilnosti i vitalnosti gospodarstva Osječko – baranjske županije, gdje je sve veći broj i malih poduzetnika i obrtnika, već i o atraktivnosti Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije. U prilog tomu svjedoče i brojke u 2023. godini, u kojoj smo u Osječko-baranjskoj županiji imali više od 6600 poduzetnika, odnosno više od 6500 obrtnika. Ti podatci daju snažan impuls svima nama koji smo kreirali i ovaj prostor i javne politike da se nastavi s razvojem novih sadržaja Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije. Osijek i Osječko-baranjska županija itekako imaju što ponuditi, obilje autohtonih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, ali naravno i graditeljstva i svega onoga što zapravo vuče i veže naše gospodarstvo”, kazala je Tramišak, koja je otvorila 27. Jesenski sajam.

Zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković naglasila je kako je sajmovanje jedna od najvažnijih gospodarskih aktivnosti, a Jesenski sajam manifestacija koja i grad Osijek stavlja na međunarodnu gospodarsku kartu.

“Ovakvi susreti uživo iznimno su važni poduzetnicima i obrtnicima jer imaju priliku sklapati nove partnerske odnose. Kao gradska upravo neprestano radimo na razvoju mjera s ciljem stvaranja poticajnog okruženja koje će doprinijeti ostanku mladih ljudi u našem gradu, otvaramo poduzetničke zone i pružamo infrastrukturu za snažan gospodarski razvoj”, zaključila je Crnković.

U sklopu ovogodišnjeg Jesenskog sajma održava se i 11. Izložba ženskog poduzetništva (40 sudionica) i 8. Izložba braniteljskog poduzetništva. Jesenski sajam u Osijeku traje do nedjelje 29. rujna. Radno vrijeme za posjetitelje je danas (u petak) od 11.00 sati do 19.00 sati, a u subotu i nedjelju od 10.00 do 19.00 sati. Za sve posjetitelje ulaz je besplatan, kao i parking

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest