lažna humanitarka

23-godišnjoj prevarantici 15 dana zatvora i izgon s virovitičkog područja na 6 mjeseci

Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Policija apelira na građane da budu oprezni prema sumnjivim osobama koje se lažno predstavljaju ili prosjače, te ih potiče da takve slučajeve odmah prijave na brojeve 192 ili 112

U utorak, 24. rujna u Virovitici, policija je uhitila 23-godišnju ženu, stranu državljanku, koja se lažno predstavljala kao aktivistica prikupljajući novac navodno za pomoć gluhonijemim i invalidnim osobama. Riječ je o prevarantici koju su policijski službenici Policijske postaje Virovitica zatekli u djelovanju na ulicama grada.

Nakon što su policajci utvrdili da se radi o kršenju Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, priveli su je u postaju te protiv nje podnijeli optužni prijedlog. Na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Virovitici izrečena joj je kazna zatvora u trajanju od 15 dana. Uz to, dobila je i zabranu boravka na području Virovitice u trajanju od šest mjeseci.

Policija apelira na građane da budu oprezni prema sumnjivim osobama koje se lažno predstavljaju ili prosjače, te ih potiče da takve slučajeve odmah prijave na brojeve 192 ili 112. S obzirom na sve češće slučajeve prevara, pozivaju na zajedničko djelovanje kako bi se suzbile ovakve pojave.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest