dižu se tenzije

Ispred kuće privedenog gradonačelnika Otoka sukobili se građani, a napadnuti i novinari

Davor Javorović/Pixsell

Dio mještana brani Šarića dok je dio zadovoljan s današnjom akcijom policije

Tenzije zbog privođenja gradonačelnika Otoka Josipa Šarića kraj Vinkovaca se ne smiruju. Nakon što su napadnuti novinari koji su izvještavali o ovom događaju, došlo je do sukoba i građana međusobno, piše Jutarnji list.

Prvo je riječi “Mamu vam j…”, “P… vam materina” jedan stanovnik Otoka uputio prema novinarima pa su ga udaljili interventni policajci. Nešto kasnije, međusobno su se sukobili Davor Grgić i izvjesni Antun i Davor Tešija.

Grgić je od ranije u sukobu s danas privedenim gradonačelnikom Šarićem zbog obiteljske kuće. Davor i supruga imaju dvoje djece s utvrđenim četvrtim stupnjem autizma i intelektualnih poteškoća, a žive u kući od 30 kvadrata. Od ranije, Grgić je optužio Šarića kako opstruira izgradnju nove obiteljske kuće od strane Središnjeg državnog fonda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, a Grad Otok bi trebao sufinancirati dio troškova.

“Drago mi je da se ovo događa i da je napokon izašlo na vidjelo kakav je to čovjek, s kojim sam ja imao problema i koji je od mene htio napraviti kriminalca”, rekao je Grgić.

Nije se to svidjelo Grgiću i gospodinu Antnu koji su se s njim verbalno sukobili govoreći mu kako je lažov.

“Slušaj me dobro. Grad Otok ti je kupio auto, kupio ti je vozačku dozvolu, napravio tu je kuću… Kako te nije sramota ovako pričati. Đubre jedno bezobrazno”, rekao je Antun, inače bratić privedenog Šarića.

Tešija je Grgića optužio i za neke kriminalne radnje, a ovaj je rekao kako upravo ovakvi stanovnici od Šarića imaju koristi. Kasnije su i Tešija i izvjesni Antnun branili Šarića riječima kako jepuno napravio za Otok.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest