Aktualno s burze

Novi poslovi u Osijeku i okolici: HNK traži glazbenike, a muzeji kustose, i to bez iskustva

Davor Javorović/PIXSELL

Umjetnici s ponudom navedenih zanimanja napokon dolaze na svoje te mogu uspješno pronaći posao za sebe u Osijeku i okolici

Prvi je dan jeseni, a ponuda je novih poslova u Osijeku i okolici sve bogatija. U skladu s time, ovoga vam ponedjeljka predstavljamo aktualne oglase s burze za različite poslove na području Osječko-baranjske županije koji su i ovoga tjedna uistinu raznoliki, a odnose se ponajprije na umjetnička zanimanja.

S obzirom na početak nove sezone, Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku do 11. listopada traži udaraljkaša (m/ž) kojega je spremno zaposliti na puno radno i neodređeno vrijeme, nudeći mu naknadu za prijevoz u cijelosti. Prethodno radno iskustvo prilikom obavljanja navedenoga zanimanja neće biti važno, već samo završeni fakultet i položena audicija koja će se održati 18. listopada. Novi će zaposlenik trebati svirati sve instrumente iz porodice udaraljki, osim timpana, ali obavljati i druge poslove po nalogu ravnatelja opere i intendanta.

Do istoga se datuma i u istoj instituciji zapošljava koncertni majstor (m/ž) na također puno radno i neodređeno vrijeme te s plaćenom punom naknadom za prijevoz. Ni za obavljanje toga posla nije važno radno iskustvo, već završeni fakultet, položena audicija i znanje sviranja violine. Djelatnik će, između ostaloga, prije početka proba i predstava obavljati ugađanje orkestra, odgovarati za njegovu kvalitetnu intonaciju, izvoditi sva violinska sola, dogovarati s dirigentom provedbu tehničkih i interpretativnih zahtjeva, organizirati dodatne probe po potrebi te obavljati i druge poslove po nalogu ravnatelja opere i intendanta.

Uz sve navedeno, osječki HNK do 11. listopada u potrazi je još i za violončelistom (m/ž) kojega želi zaposliti na puno radno i neodređeno vrijeme te s plaćenim putnim troškovima. Uvjet zaposlenja također su položena audicija i završeni fakultet, a zaposlenik će trebati slijediti upute za izvođenje vođe dionica, koncertnog majstora ili zamjenika koncertnog majstora kada ovaj bude vodio orkestar te obavljati i druge poslove po nalogu ravnatelja opere i intenedanta.

Osim Hrvatskog narodnog kazališta, novoga djelatnika do četvrtka traži i osječki Muzej likovnih umjetnosti, i to kustosa (m/ž) kojega je spreman zaposliti na neodređeno i u punom radnom vremenu, osiguravajući mu naknadu za prijevoz u cijelosti. Radi se isključivo u prijepodnevnoj smjeni, pri čemu prijašnje radno iskustvo nije važno, ali potrebno je da kandidat ima završeni fakultet i položeni stručni ispit za muzejsko stručno zvanje kustosa, kao i da poznaje minimalno jedan strani jezik i rad na osobnom računalu. U oglasu je navedeno kako će djelatnik, dakako, prvo trebati odraditi probni rok od šest mjeseci.

Kustosa pripravnika (m/ž) isto tako do četvrtka zapošljava i osječki Arheološki muzej pod sličnom ponudom i uvjetima – djelatnik će prvo raditi na određeno vrijeme u trajanju od 12 mjeseci i u punom radnom vremenu (40 sati tjedno), a u pitanju bit će i terenski i muzejski rad u čijim će okvirima, između ostaloga, biti zadužen za sistematsko prikupljanje, sređivanje i čuvanje muzejske građe za predmetnu zbirku, stručno i znanstveno proučavanje i obradu muzejske građe i publiciranje iste, vođenje fotodokumentacije zbirke i građe te davanje stručnih naputaka i pomoći korisnicima muzeja.

Do idućega je ponedjeljka media-press.tv ADRIA d.o.o. u potrazi za tekstopiscem, odnosno uređivačem tiskanih izdanja na njemačkome jeziku. Navedeni se posao obavlja u Zagrebu ili od kuće, a vrsta se zaposlenja može odnositi na stalno ili određeno vrijeme, ovisno o radnome učinku. U svakom slučaju, ako poznajete njemački (C1) i engleski (B1) jezik, računalno ste pismeni, spisateljski naredeni, volite poštovati zadane rokove i smjernice te ste spremni uhvatiti se u koštac s kreativnim, ali i s tehničkim dijelom ovoga posla – prijavite se na spomenuti posao za čije je obavljanje dovoljna srednja škola.

S druge strane, tvrtka Promo Top d.o.o. sa sjedištem u Osijeku do 8. listopada traži trgovačkog administratora (m/ž) za rad na cijelome području Lijepe Naše, a također ga je spremna zaposliti na određeno ili neodređeno vrijeme. Kandidat od uvjeta zaposlenja treba posjedovati samo spremnost za rad na terenu u trajanju od 11 dana, pouzdanost, odlučnost i vozačku dozvolu B kategorije.

U konačnici, ManpowerGroup Croatia zapošljava mlađeg tehničkog stručnjaka (m/ž) za pružanje podrške korisnicima putem telefona i tehničarima na terenu te za rješavanje različitih upita. Dok potencijalni budući djelatnik treba ispuniti uvjete kao što su završena srednja škola, poznavanje rada na računalu (MS Office) i engleskoga jezika te posjedovanje volje i motivacije za rad u korisničkoj podršci, poslodavac mu nudi dodatne fiksne financijske pogodnosti, pametni telefon i A1 tarifu u poslovne i privatne svrhe, božićnicu i poklon bonove za djecu, gaming room, multiSport karticu uz subvencioniranu cijenu, početnu edukaciju u suvremeno opremljenom prostoru, mogućnost napredovanja i izgradnje karijere u modernoj i internacionalnoj kompaniji te slobodne dane za volontiranje i darivanje krvi.

Svi su navedeni oglasi dostupni na stranicama Burza rada, Posao.hr i Jooble.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest