Uz brojne aktivnosti u gradu na Dravi obilježite Europski tjedan sporta

PR
PR
Sri
25
25. rujna - 30. rujna
10:00 - 23:30
Osijek
Trg Ante Starčevića
Osijek

U programu sudjeluju brojne sportske i rekreacijske udruge, udruge umirovljenika, izviđači, plesni klubovi, osječka poduzeća, fitness centri i osnovne škole

Loading Događaji

GSSR ”Sport za sve” Osijek, uz podršku Zajednice osječkog sporta i Školskog športskog saveza Grada Osijeka, organizira obilježavanje manifestacije Europski tjedan sporta.

Europski tjedan sporta (ETS) inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti pokrenut 2015. godine diljem Europe kao odgovor na sve veću tjelesnu neaktivnost europskih građana. Ministarstvo turizma i sporta kao nacionalno koordinacijsko tijelo pod sloganom #BeActive redovito potiče javnost da budu aktivni tijekom cijele godine, a ne samo tijekom toga tjedna.

Europski tjedan sporta osmišljen je kako bi ljude diljem Europe i svijeta motivirao i pružao im više mogućnosti za tjelesnu aktivnost sa ciljem podizanja svijesti o važnosti aktivnoga načina života kod svakoga građana. U programu tako sudjeluju brojne sportske i rekreacijske udruge, udruge umirovljenika, izviđači, plesni klubovi, osječka poduzeća, fitness centri i osnovne škole.

Program je Europskog tjedna sporta sljedeći:

srijeda, 25. rujna – VINTAGE DAN, ”SPORTOVI SU STARI, ALI MI NISMO!”

petak, 27. rujna – ŠKOLSKI DAN, ”ŠKOLA U POKRETU”

subota, 28. rujna – BE ACTIVE NIGHT, ”BE ACTIVE CHALLENGE NIGHT”

nedjelja, 29. rujna – NACIONALNI DAN – SPORTSKO SELO, ”SOS – SPORTSKO OSJEČKO SELO”

ponedjeljak, 30. rujna – VJEŽBANJE NA RADNOM MJESTU, ”LEGA, RADI I VJEŽBAJ!”



VINTAGE DAN, srijeda, 25. rujna

SPORTOVI SU STARI, ALI MI NISMO!

Mjesto: staza za nordijsko hodanje – lijeva obala Drave

Vrijeme: 10 – 11,30 sati

Vintage sportski dan događanje je na kojemu ćemo se podsjetiti kako je lijepo IGRATI SE, a namijenjen je svim generacijama. Nakon laganog ”zagrijavanja” uz glazbu, krećemo na hodanje po ‘zelenoj’ stazi za nordijsko hodanje uz koju ćemo na nekoliko sportskih postaja imati priliku testirati svoje sportske vještine, kao i tjelesnu pripremljenost u raznim sportskim izazovima.



ŠKOLSKI DAN, petak, 27. rujna

ŠKOLA U POKRETU – EUROPSKI TJEDAN SPORTA

Mjesto: OŠ Mladost

Vrijeme: 10 – 12 sati

Cilj je Školskoga dana promicanje tjelesne aktivnosti i zdravlja među učenicima. Nakon natjecanja u zabavnim sportsko-rekreacijskim igrama, učenici će se družiti s poznatim osječkim sportašima.



BE ACTIVE NIGHT, subota, 28. rujna

BE ACTIVE CHALLENGE NIGHT

Mjesto: Tauros Strength & Conditioning, AVENUE MALL OSIJEK

Vrijeme: 19 – 20 sati

Cilj#BeActive Night je prikazati kako vježbanje može biti zabavno bilo gdje i bilo kada. Članovi fitness centra Tauros, DK Slavonija i ostalih sportskih klubova, pridružit će se obilježavanju ovoga dana večernjim vježbanjem.



NACIONALNI DAN – SPORTSKO SELO, nedjelja, 29. rujna

SOS – SPORTSKO OSJEČKO SELO

Mjesto: Trg slobode

Vrijeme: 10,30 – 12 sati

Nacionalni dan – sportsko selo dan je posvećen sportu i aktivnostima na otvorenome, a okupit će brojne sportske organizacije, udruge i klubove koji će građanima prezentirati svoj sport i rad.



VJEŽBANJE NA RADNOM MJESTU, ponedjeljak, 30. rujna

LEGA, RADI I VJEŽBAJ!

Mjesto: BIOS, MATERRA, UNIKOM

Vrijeme: tijekom radnog vremena

U današnje vrijeme, kada je sjedilački način poslovanja sve zastupljeniji, važno je prepoznati negativan utjecaj takvoga načina rada na zdravlje i produktivnost zaposlenika. Vježbanjem na radnom mjestu cilj nam je prezentirati vježbe i aktivnosti koje zaposlenici mogu provoditi na svom radnom mjestu u pauzama za vrijeme radnog dana. Deset minuta na radnom mjestu vježbat će zaposlenici BIOS-a, UNIKOMA, hotela MATERA…

U organizaciji Osječko-baranjske županije i EuropeDirect u četvrtak, 24. rujna od 10 do 12 sati održat će se parlaonica pod nazivom ”Erasmus+ Prilike u sportu i obrazovanju”. Njezin je domaćin Kineziološki fakultet u Osijeku.

Povezani sadržaj
Preporučeno