vikend izvješće prometne policije

Policija tijekom vikenda u prometu zatekla 34 pijanih vozača, najviše napuhao biciklist iz Veliškovca

Ilustracija (Matija Habljak/PIXSELL)

Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 3,03 promila alkohola u krvi

Tijekom vikenda na području PU osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirano je ukupno 34 vozača pod utjecajem alkohola, od kojih je 20 upravljalo osobnim automobilom i 14 biciklom.

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirana su još 164 prekršaja od kojih 51 prekršaj prekoračenja brzine kretanja, 24 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 12 nepropisnog korištenja mobitela, pet upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, dva upravljanja pod zabranom, pet upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 65 ostalih prekršaja.

Vikend rekorder biciklist

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 21. rujna u 21,23 sata u Veliškovcima, kada je nadzoru prometa zaustavljen 44-godišnji biciklist.

Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 3,03 promila alkohola u krvi.

U Čepinu je 21. rujna u 20,30 sati u nadzoru prometa zaustavljen je 33-godišnji vozač osobnog automobila.

Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,75 promila alkohola u krvi.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

20-godišnjak odbio test na droge

U Dalju je 21. rujna u 21,10 sati u nadzoru prometa zaustavljen je 20-godišnji vozač osobnog automobila koji se odbio podvrgnuti ispitivanju na prisutnost droga u organizmu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pet dana zatvora recidivistu

Na đakovačkoj obilaznici 22. rujna u 4,25 sati u nadzoru prometa zaustavljen je 25-godišnji vozač osobnog automobila kojemu je istekla važnost prometne dozvole za više od 15 dana, za vrijeme dok mu je rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje nove vozačke dozvole na rok od dvije godine zbog prikupljenih 9 bodova.

Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 2,32 promila alkohola u krvi.

Vozač je uhićen te mu je privremeno oduzeto vozilo s kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju. Ujedno je priveden na sud koji mu je produžio zadržavanje na 5 dana te je sproveden u zatvor.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.560 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest