odluka suda

Mjesec dana istražnog zatvora za Josipa Škorića, Zorana Škorića i Sandu Bajtl

Goran Stanzl/PIXSELL

Prema Uskoku, mito koji je Josip Škorić dobio - bio je u obliku radova na obnovi njegove obiteljske kuće vrijednih nešto više od 50 tisuća eura kao i skupocjeni luksuzni automobil vrijedan gotovo 70 tisuća eura

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio je zahtjev Uskoka i odredio jednomjesečni zatvor za Josipa Škorića, Zorana Škorića i Sandu Bajtl osumnjičene zbog namještanja poslova i primanja te davanja mita. Zatvor je određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, javlja HRT.

Uskok je precizirao kako je trojac dogovorio da će Sanda Bajt i Zoran Škorić davati Josipu Škoriću materijalnu nagradu kao protuuslugu za poslove rekonstrukcije cestovnih prometnica koje će Hrvatske ceste sklopiti s Osijek Koteksom, a na njima će ta tvrtka angažirati tvrtku Structivo kao podizvođača.

Prema Uskoku, mito koji je Josip Škorić dobio – bio je u obliku radova na obnovi njegove obiteljske kuće vrijednih nešto više od 50 tisuća eura kao i skupocjeni luksuzni automobil vrijedan gotovo 70 tisuća eura.

Josip Škorić je pri dovođenju na istražno ročište poručio da aktualna istraga nije povezana s njegovom ostavkom na čelno mjesto HC-a u kolovozu ove godine.

“Sutkinja istrage Županijskog suda u Zagrebu u cijelosti je prihvatila prijedlog Uskoka u odnosu na sve troje okrivljenika određen je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. Prihvatila je prijedlog u odnosu na sve svjedoke koje je Uskok predložio kao koluzijske. Mislim da je po osobama oko 20 svjedoka”, izjavio je v.d. ravnatelja USKOK-a Sven Mišković.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest